Hlavní obsah

Unesená Shani je naživu, tvrdí její zoufalá matka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shani Louková, kterou unesli teroristé z palestinského Hamásu při vpádu do Izraele, údajně přežila brutální mučení a ponižování a je v kritickém stavu v palestinské nemocnici. Tvrdí to podle webu listu Bild její matka.

Foto: Profimedia.cz

Shani Louková na obrazovce telefonu její tety

Článek

Dvaadvacetiletá vlasová stylistka a tatérka původem z Německa byla s přáteli na festivalu u kibucu Reim v Negevské poušti. Když tam vtrhli teroristé, stala se jedou z těch, které unesli.

Na sociálních sítích se objevilo video, z nějž je patrné, že bezvládnou dívku vysvlékli donaha, plivali na její tělo a pak ho zvráceně předváděli jako trofej. Navíc jí podle listu Daily Mail ukradli kreditní kartu a u bankomatu v Gaze vybrali bankovní účet.

Z videa, které zveřejnili teroristé, se nedá ověřit, zda je dívka naživu. Shanini blízcí se podle Bildu nechtějí vzdát naděje, že všechny hrůzy přežila.

Teroristé z Hamásu zveřejnili vraždu izraelské seniorky na jejím facebooku

Blízký a Střední východ

Její matka tvrdí, že má informace, že Shani žije, leží prý v nemocnici v Pásmu Gazy. „Máme důkazy, že je Shani naživu. Má ale vážné poranění hlavy a je v kritickém stavu. Každá minuta je kritická,“ řekla podle Daily Mailu dívčina matka Ricarda. „Musíte jednat rychle a dostat Shani z Pásma Gazy,“ vzkázala německým úřadům.

Telefon mlčí

Dívku poznala její rodina podle tetování na noze a dredů, i když samotní zástupci Hamásu tvrdili, že na videu šlo o tělo izraelské vojačky.

„Víme, že tam byla. Telefon ale nebere, na zprávy nereaguje,“ řekla Tomasina Weintraubová-Louková, sestřenice Shani. „Nic víc nevíme, doufáme v pozitivní zprávy, ale na tom videu je na autě určitě Shani. Byla na tom festivalu. Tohle je děsivá noční můra pro celou naši rodinu,“ doplnila.

Němka vyrazila na festival, unesli ji teroristé. S bezvládným tělem si pak natočili video

Zahraniční
Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelští vojáci hlídkují u policejní stanice ve městě Sderot, kterou znovudobyli po obsazení palestinskými radikály.

Tomasina i zbytek rodiny se snaží spojit se Shani nebo jejím mexickým přítelem, ale zatím se to nedaří.

Naposledy přišla zpráva od Shani v sobotu brzy ráno, jen pár minut poté, co Hamás začal ostřelovat Izrael raketami. Říkala, že jde k autu a přesune se do bezpečí. Pak už přišla jen zpráva z banky, že někdo v Gaze použil její kreditku.

Počet obětí Hamásu přesáhl tisícovku

Počet mrtvých, které si od soboty vyžádaly útoky teroristů z Hamásu na Izrael, přesáhl tisícovku. Při odvetných izraelských úderech v Pásmu Gazy zemřelo podle palestinských zdrojů 830 lidí.

Izraelské ozbrojené síly zároveň oznámily, že na území židovského státu dosud nalezly na 1500 těl ozbrojenců Hamásu.

Podle ministerstva zdravotnictví v Gaze utrpělo zranění 4250 osob. Izraelská média informují o nejméně 2600 zraněných na izraelské straně. Kromě toho Hamás unesl asi 150 lidí různých národností, z nichž udělal rukojmí.

Izraelský generál ve výslužbě zachránil desítky lidí

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám