Hlavní obsah

Také Rakousko zatrhlo TikTok ve veřejném sektoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakousko je další zemí, která ve veřejném sektoru zakázala používání čínské aplikace pro sdílení videí TikTok. Opatření se týká služebních telefonů ve všech spolkových úřadech a institucích. Rozhodnutí oznámil ve středu před zasedáním vlády ministr vnitra Gerhard Karner.

Foto: Dado Ruvic, Reuters
Článek

Karner to podle listu Der Standard odůvodnil potřebou zvýšit kybernetickou bezpečnost ve veřejném sektoru. Na soukromých zařízeních státní úředníci budou moci podle něj využívat TikTok i nadále.

Už dříve přijaly podobné opatření Spojené státy, Kanada a některé evropské země, například Francie. V Česku zakázala používat TikTok Poslanecká sněmovna na všech svých zařízeních a doporučila smazat aplikaci i ze soukromých přístrojů.

Před používáním TikToku na zařízeních s přístupem do významných informačních systémů varoval v březnu Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Pokládá aplikaci za bezpečnostní hrozbu.

TikTok vlastní pekingská společnost ByteDance. Aplikace se dostává pod stále větší drobnohled kvůli obavám, že by se uživatelská data mohla dostat do rukou čínské vlády.

Instagram, TikTok i YouTube. EK nadiktovala internetovým gigantům přísnější pravidla

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám