Hlavní obsah

Air India zrušila lety do Ruska

Dillí

Indická společnost Air India přerušila prodej letenek z Dillí do Moskvy a zpět, uvedla ruská agentura RIA Novosti s odvoláním na ruské velvyslanectví v Indii. Za už prodané vrátí peníze. Zatím není jasné, od kdy budou lety přerušeny.

Foto: Francis Mascarenhas, Reuters

Logo Air India v Bombaji

Článek

„Vyhlídky na obnovení letů zůstávají v tuto chvíli nejisté,“ uvedlo velvyslanectví a doporučilo létat do Indie přes Istanbul, Taškent nebo Dauhá. Aeroflot zrušil lety do Indie po vypuknutí války na Ukrajině, aby mu nemohla být zabavena letadla.

„Podle kanceláře Air India mohou být peníze za dříve zakoupené letenky na zrušené lety vráceny cestujícím v plné výši,” dodala ambasáda.

Wizz Air nabízí ukrajinským uprchlíkům 100 tisíc letenek zdarma

Válka na Ukrajině

Air India sama žádné prohlášení nevydala, anglojazyčný indický tisk o tom nijak neinformoval, ale letenku z Dillí do Moskvy si nejde rezervovat.

Dosavadní spojenec

Krok je překvapivý, protože ještě v půlce března informoval list The Times of India, že Air India plánuje otevřít linku z Bombaje do Moskvy.

Letadla jsme ukradli, přiznal ruský ministr dopravy

Válka na Ukrajině

Indie má těsné vztahy s Ruskem, obě země mimo jiné společně vyvíjejí zbraně včetně střel s plochou dráhou letu Bramos létající nadzvukovou rychlosti a Indie kupuje ruskou leteckou techniku. Air India také mohla využívat k letům do USA vzdušný prostor nad Ruskem, i když byl pro jiné země uzavřen.

Air India je vlajkovým dopravcem a stát má v aerolinkách šestinový podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám