Hlavní obsah

Smrtelný útok žraloka v Hurghadě: Právě jsem se šla koupat, muselo jich tam být víc, líčí Slovenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská turistka Martina se v egyptské Hurghadě právě chtěla vykoupat v moři, když došlo ke smrtelnému útoku žraloka na mladého muže. Podle ní bylo na místě žraloků zřejmě víc.

Žralok v Hurghadě usmrtil ruského mladíkaVideo: Twitter/Zdeněk Klouda

 
Článek

„Šli jsme na pláž a začali nás všechny vyhánět, protože někde viděli žraloka. Asi po 20 minutách jsme se dozvěděli, že žralok zabil muže a na druhé straně zálivu zranil další lidi,“ řekla Martina webu tvnoviny.sk.

Egypt zakázal v místech útoku vstup do moře na dva dny. „Domnívám se, že je to málo. Někdo říkal, že těch žraloků bylo pět. Teď jednoho chytli, ale zda je to právě ten, který zabíjel… Možná jen chtěli uklidnit lidi,“ dodala Martina.

Chytili dva a půl metru velkého žraloka, ale podle Slovenky byl žralok, který útočil, větší. „Těch žraloků muselo být víc. Ty dva incidenty se staly krátce po sobě na obou stranách zálivu. Nezdá se mi, že by ten žralok tak rychle plul,“ uvedla.

Záběry žraloka, který měl u Egypta zabít ruského turistuVideo: Reuters

Žralok u pláže v Hurghadě roztrhal ruského mladíka před očima otce. Zachytily to kamery

Blízký a Střední východ

Pode Martiny od útoku všichni turisté leží na pláži na lehátkách nebo u hotelových bazénů. „Do vody nikoho nepustí. Plavčíci vyhazují lidi, kteří by chtěli jít do moře, ale jinak se zde nic speciálního neděje. My už naštěstí letíme domů. I kdybychom ještě zůstali, do moře bychom už určitě nešli,“ dodala.

Egyptské úřady potvrdily, že žraloka, který byl uloven, budou zkoumat v laboratoři, aby se zjistilo, co ho k neobvyklému útoku vedlo. Není vyloučeno, že stejný žralok usmrtil u Hurghady dvě turistky loni v červenci.

V roce 2018 se obětí žraloka stal český turista a v roce 2015 zase Němec.

Útok žraloka v Hurghadě? Klienti českých cestovek kvůli němu zájezdy neruší

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám