Hlavní obsah

Žralok u pláže v Hurghadě roztrhal ruského mladíka před očima otce. Zachytily to kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U pláže v oblíbeném egyptském turistickém letovisku Hurghada zaútočil ve čtvrtek žralok na 23letého ruského turistu, který tento atak nepřežil. Podle zahraničních médií jsou na místě i další zranění.

Záběry žraloka, který u Egypta zabil ruského turistuVideo: Reuters

 
Článek

U pláže poblíž hotelu Dream Beach se podle serveru ruské televize NTV koupal v Rudém moři mladý Vladimir Popov. Ruský generální konzulát podle serveru uvedl, že mladý muž, který nestačil z moře včas vylézt na pláž, po střetu se žralokem utrpěl smrtelná zranění.

Podle britského deníku Daily Mail pobýval Popov se svou rodinou v Hurghadě posledních několik měsíců. Deník spekuluje o tom, že se dost možná vyhýbal odvodu ve své vlasti. Daily Mail dále uvedl, že na pláži sledoval marný Popovův boj o život jeho otec.

Děsivou scénu zachytili na svůj mobilní telefon přihlížející turisté na pláži. Podle serveru Yahoo.com napadl žralok několik dalších lidí, kteří jsou zraněni.

Jeden ze svědků tvrdil, že se incident nestal nijak daleko od břehu. Útok podle něj započal jen zhruba sedm metrů od pláže.

Otřesená přítelkyně přežila

U incidentu byla i Popovova přítelkyně, která se po děsivých momentech nervově zhroutila a byla odvezena do nemocnice.

„Jeho přítelkyni zachránili, na pláži pak šíleně křičela, byla v úplném šoku,“ popsal jeden z přihlížejících.

Žralok útočil v Hurghadě už loni a během krátké doby na přelomu června a července usmrtil turistky z Rakouska a Rumunska.

Foto: Bez zdroje

Žralok v Hurgadě usmrtil ruského mladíka

V Hurghadě zemřela po útoku žraloka druhá žena

Svět

Za řádění žraloků v Hurghadě může islámská pouť do Mekky, tvrdí odborník

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám