Hlavní obsah

Ruské lodi odmítli natankovat, po vzoru Ukrajinců ji Španělé poslali „na chuj“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě obletělo video ruské lodi, která se marně pokoušela natankovat u pobřeží Španělska. Stráž ji a ruského prezidenta Putina s odkazem na slavnou hlášku ukrajinských vojáků poslala „na chuj“.

Foto: Russian Defence Ministry, Reuters

Válečná loď ruské černomořské flotily při cvičení u Sevastopolu

Článek

Video natočené posádkou ruské lodi zachycuje promluvu rozezleného člena španělské stráže. „Pos**** Rusové, na Ukrajině zabíjejí ženy a děti,“ odpověděl vulgárně na žádost o dotankování. Pak poslal k čertu i strůjce invaze na Ukrajinu, ruského prezidenta Vladimira Putina.

Poprvé se nahrávka začala šířit na sociální síti Reddit. Její pravost nelze věrohodně ověřit.

Odpověď španělské stráže na žádost o dotankování zjevně našla inspiraci u podobné slovní výměny mezi strážci ukrajinského Hadího ostrova a ruskou válečnou lodí.

První den války napadla ruská loď Hadí ostrov. Na výzvu, aby se posádka ostrova vzdala, však její člen Roman Gribov odpověděl: „Ruská válečná lodi, jdi do pr***le!“

Třináctičlenná stráž byla dlouho považována za mrtvou, později se však ukázalo, že jen padla do zajetí. Rusko ji následně s ukrajinskou stranou vyměnilo za jedenáct ruských zajatců a sám Gribov po návratu do domovské Čerkaské oblasti dostal vyznamenání od vojenské a civilní správy.

Voják, který poslal ruskou válečnou loď do pr**le, dostal vyznamenání

Válka na Ukrajině

Prodejci námořního paliva ve Středozemním moři včetně Španělska a Malty přestali obsluhovat lodě s ruskou vlajkou, informovala začátkem dubna agentura Reuters. Ztráta přístupu k palivu pro ruské ropné tankery představuje na cestě z baltských přístavů do Asie vážné logistické problémy a nebezpečí uváznutí na moři. Restrikce přišly v souvislosti s útokem Ruska na Ukrajinu.

Ukrajinci zničili ruskou válečnou loď, kterou poslali taky do pr**le

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám