Hlavní obsah

Pugačovová čelí v Moskvě invektivám. Kvůli manželovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva se Alla Pugačovová (73), jedna z nejuznávanějších hvězd ruské i sovětské populární hudby, vrátila po půlročním pobytu v zahraničí do Moskvy, sesypaly se na ni výtky i urážky.

Foto: Profimedia.cz

Alla Pugačovová

Článek

Na fasádě moskevského televizního centra Ostankino se v minulých dnech objevil vulgární nápis s oslovením „Alla“. Neznámí pachatelé se prostřednictvím noční videoprojekce na státní budovu hrubě dotazovali, kde nechala muže.

Podobně anonymové reagovali na odjezd interpretky do ciziny. Vzkázali jí, že je „dobře, že utekla“, a že „tady (v Rusku) už všechny sr…a“. Úřady ani jeden z incidentů nekomentovaly.

Přestože se Pugačovová dosud osobně k válce na Ukrajině nevyjadřovala, její kritici mají za to, že zemi „zradila“, když s rodinou odjela do ciziny. Vadí jim ale hlavně to, že její o 27 let mladší manžel Maxim Galkin, populární komik a moderátor, kterého si vzala před 11 lety, se stal jedním z hlavních odpůrců ruského tažení na Ukrajině.

Tak se uklidni, Joe. Hlásná trouba Kremlu žoviálně hrozila Bidenovi jadernými útoky

Válka na Ukrajině

Vzdorný komik

Zpěvačka, které stále naslouchá hodně fanoušků, ctitelům na sítích jen tvrdila, že se v zahraničí léčila.

Šéf Kremlu Vladimir Putin na nedávném ekonomickém fóru ve Vladivostoku tvrdil, že se mnozí Rusové, kteří opustili zemi po zahájení tzv. speciální vojenské operace, jak Moskva označuje válku proti Ukrajině, vracejí, protože údajně pochopili, že „navzdory sankční politice Západu všechno funguje, všechno je stabilní“. Řada ruských emigrantů však přiznává, že se vracejí kvůli finančním a majetkovým záležitostem. Odjížděli totiž ve spěchu a nyní se pokoušejí vyřešit problémy, aby mohli znovu odjet.

Foto: Sergei Karpukhin/TASS, Profimedia.cz

Maxim Galkin a Alla Pugačovová na snímku ze září 2021

Z toho podezřívá i zpěvačku, která v Rusku patřila mezi nejmovitější umělce, prokremelská propaganda. „Vrátila se snad, aby nás opět poučovala? Tvrdí, že byla na dovolené… Koho chce obalamutit? Nevšimla si, co vykládal její manžel? A proč přijela? Došly jí peníze?“ ptal se Vladimir Solovjov, prokremelský moderátor z televize Rossija 1 a horlivý zastánce invaze.

Ruský bavič Galkin je tvrdě proti válce

Zahraniční

Podle něj by se hvězda s titulem národní umělkyně měla „jasně vyjádřit“ a „nemlčet v nejdůležitější chvíli“.

Zatímco dříve Pugačovovou považovali za jakýsi „národní poklad“ a těšila se respektu kremelských vůdců, Galkin úřady zjevně dlouho iritoval. „Ona je jev. Nejde se na ni zlobit a zatím ani nic hrozného neřekla… Na rozdíl od jejího manžela. To je darebák. Nesmí ho sem (do Ruska) nikdo pustit ani na práh,“ rozčiloval se poslanec Vitalij Milonov.

Vmísil se i Kreml

Návrat Pugačovové mezitím nenechal v klidu ani Kreml. „Jsou umělci, kteří se doslova pošpinili zcela nedůstojnými a nepřijatelnými výroky… Neslyšel jsem ale žádné prohlášení Ally Pugačovové, ovšem její manžel ano, s tím určitě nemáme společnou cestu. Dělal velmi špatná prohlášení,“ citovala BBC News Dmitrije Peskova, mluvčího ruského prezidenta.

Ruské propagační video se okamžitě dočkalo kruté parodie

Zahraniční
Vysmíval se režimu
Galkin se ze scény už před válkou otevřeně vysmíval režimu a jeho šéfa Vladimira Putina zesměšňoval parodiemi.
Když Rusko zaútočilo na Ukrajinu, na sociálních sítích napsal: „Pro válku není žádné ospravedlnění. Ne válce!“
Přišel o moderování zábavného pořadu ve státní televizi a zrušeny byly i jeho koncerty v Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám