Hlavní obsah

Ruský bavič Galkin je tvrdě proti válce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maxim Galkin (45), populární ruský bavič, herec a moderátor, tvrdě odsoudil vojenskou ofenzívu své země na Ukrajině.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Ruský bavič Maxim Galkin

Článek

V příspěvku na v Rusku zakázaném Instagramu zveřejnil u příležitosti pravoslavných Velikonoc příspěvek, v němž ostře napadl víkendový útok ruských sil proti ukrajinské Oděse.

„Tolik strašných věcí Rusko zavinilo a tvrdí přitom, že se nijak neprovinilo. Zvěrstva v Buči – to nejsme my –, na Oděsu letí raketa – to také nejsme my. Mariupol vyhladili – ani to nejsme my,“ uvedl manžel Ally Pugačovové (73), sovětské a ruské popové hvězdy, který spolu s rodinou odjel krátce po ruské invazi na Ukrajinu do Izraele.

Bojkot královny ruského showbyznysu Ally Pugačovové

Styl

„V předvečer Velikonoc zahynula rodina, tříměsíční dítě. Co to má znamenat? Rakety vůbec nemají létat k obytným domům, ani ve všední den, ani ve svátek,“ tvrdě vyčetl ruskému vedení umělec, který měl ještě donedávna pravidelné pořady v televizi Pervyj kanal.

„Vy, oficiální představitelé, se spolu s jeruzalémským patriarchou modlíte za mír, vozíte svatý oheň (z Jeruzaléma) do Moskvy a zároveň posíláte rakety,“ dodal Galkin.

Buď dobrá Ruska a vrať se z USA, vzkázal proputinovský herec dceři. Herečka neposlechla

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám