Hlavní obsah

Na Slovensku porostou papežovy sochy

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Jen pár desítek hodin po ukončení čtyřdenní návštěvy papeže Jana Pavla II. na Slovensku se města, která navštívil, předhánějí v návrzích na postavení sochy hlavy katolické církve.

Foto: Petr Pavelka

zápis prvňáčků - 2013

Článek

Socha v nadživotní velikosti má vyrůst u Kostele svaté rodiny na největším bratislavském sídlišti Petržalka, kde papež v neděli celebroval mši před 200 tisíc věřícími.

O postavení papežovy sochy uvažují rovněž poslanci městského zastupitelstva v Trnavě. Svatý otec navštívil toto město ve čtvrtek a jeho půlhodinový pobyt ve městě má připomínat socha v životní velikosti umístěná na Univerzitním náměstí před kostelem, ve kterém se papež 30 minut zdržel.

Sochy papeže by neměly Slovensko zaplavit

"Jan Pavel II. je osobnost světového formátu, která si zaslouží takové zvěčnění. Nebylo by však dobré, kdyby jeho socha stála v každém městě a městečku, které navštívil," upozornil v rozhovoru pro deník Pravda Štefan Šlachta z Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě.

V současnosti stojí na Slovensku jediná socha papeže Jana Pavla II., a to před církevní školou v bratislavské čtvrti Vajnory, kterou svatý otec navštívil ještě v roce 1990.

Anketa

Přispěli byste finančně na postavení sochy papeže Jana Pavla II. v Česku?
ano
21,9 %
ne
78,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 105 čtenářů.
Související témata:

Související články

Papeži prý vyhrožují na Slovensku zabitím

V průběhu nadcházející návštěvy na Slovensku může být Jan Pavel II. ohrožen atentátníkem, který minulý týden telefonicky vyhrožoval jeho zabitím. Přiznal...

Výběr článků

Načítám