Hlavní obsah

Papeži prý vyhrožují na Slovensku zabitím

Novinky, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V průběhu nadcházející návštěvy na Slovensku může být Jan Pavel II. ohrožen atentátníkem, který minulý týden telefonicky vyhrožoval jeho zabitím. Přiznal to za bezpečnostní služby ředitel Úřadu na ochranu ústavních činitelů Ján Packa.

Foto: Jana Bečková

Kameny v zahradě

Článek

Policie pracuje na plné obrátky a snaží se neznámého atentátníka dopadnout ještě před příchodem Svatého otce. "Prověřujeme všechny vyhrůžky. Další podrobnosti zatím nezveřejníme," uvedl Packa.

Po celé trase přesunu papeže budou rozmístěny speciální policejní jednotky a ostřelovači. "Jsme odpovědni za jeho bezpečnost. Na jeho ochranu vynaložíme tři milióny korun," upřesnil Packa.

Papež má smůlu

Při první návštěvě papeže na Slovensku v roce 1990 varoval tehdejší ministr vnitra Vladimír Mečiar, že skupina teroristů chce spáchat atentát na hlavu katolické církve právě v Bratislavě. Papež odletěl do Vatikánu v pořádku.

V roce 1995 při druhé návštěvě Svatého otce na Slovensku unikal v centru Bratislavy plyn. Papež se přesouval jen asi 100 metrů od zamořeného prostoru. Plyn unikal z odstaveného automobilu.

Jan Pavel II. přiletí na Slovensko ve čtvrtek 11. září. Navštíví Trnavu, Rožňavu, Banskou Bystrici a Bratislavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám