Hlavní obsah

Královnina závěť: Nezapomněla na Harryho, Andrew vyjde naprázdno

Londýn

Kdo zdědí pohádkové jmění královny Alžběty II. v podobě hradů, zámků a úchvatnou sbírku klenotů? Buckinghamský palác se k závěti panovnice nevyjadřuje, server týdeníku Focus s odkazem na informace z kruhů blízkých panovnici přichází s prvními zprávami.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II.

Článek

Královnin vnuk, princ Harry s manželkou Meghan by podle informací neměli být v poslední vůli královny opomenuti. Naprázdno by měl ale vyjít její syn, princ Andrew, píše Focus.

A jak to bude s architektonickými skvosty Alžběty II.? Hrad Windsor, hrad Sandringham nebo zámek Balmoral, seznam velkolepých staveb je dlouhý. Alžběta II. žila na hradě Windsor. Do usedlosti Adelaide Cottage nedaleko hradu se v srpnu přestěhoval i její vnuk, princ William s manželkou Kate a jejich třemi dětmi. Stěhování, o němž se delší dobu hovořilo, v pondělí oficiálně potvrdil Kensingtonský palác.

Nový britský král Karel III. s manželkou Camillou se pravděpodobně přestěhují z Clarence House do Buckinghamského paláce. Nový královský pár by měl mít také nárok na hrad Windsor, ale podle britského listu The Sun ho Karel III. spíše přenechá k užívání Williamovi a jeho rodině.

William a Harry překvapili Brity před hradem Windsor

Zahraniční

Královna Alžběta II. po sobě zanechává rovněž působivou sbírku klenotů. Podle zasvěcených by měla velkou část šperků zdědit Williamova manželka Kate. Právě ona měla výsadní právo půjčovat si královniny šperky. Například na své cestě na Jamajku v březnu letošního roku zdobil Kate náhrdelník, který Alžběta II. dostala jako dárek ke svatbě s princem Philipem v roce 1947.

Navzdory nepříjemnostem, které způsobil královně a monarchii princ Harry s manželkou Meghan, je prý královna z poslední vůle nevyškrtla. Panovnice ale pominula svého syna Andrewa. Už letos v lednu, poté, co vyšlo najevo, že figuruje v sexuální aféře pedofilního miliardáře Jeffreyho Epsteina, princ vrátil královně všechna jmenování do čestných vojenských a charitativních záštit, v nichž královnu oficiálně zastupoval.

Závěť královny zaměstnává svět po celá desetiletí. Jak skutečně vypadá závěť nejdéle vládnoucí panovnice na světě, se lidé s největší pravděpodobností dozvědí až v příštím století. Také poslední vůle královnina manžela, prince Philipa zůstane utajena na 90 let, rozhodl soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám