Hlavní obsah

Harry spěchal dát synovi pusu na dobrou noc

Princ Harry, vévoda ze Sussexu, se vrátil v sobotu do Kalifornie poté, co několik hodin po otcově korunovační mši stihl let společnosti British Airways.

Foto: profimedia.cz, Profimedia.cz

Princ Harry před zahájením obřadu ve Westminsterském opatství

Článek

Podle listu The Daily Telegraph (DT) dorazil na mezinárodní letiště v Los Angeles kolem půl osmé večer místního času (půl druhé ráno SELČ), aby se znovu setkal se synem, princem Archiem, v den jeho narozenin.

Osmatřicetiletý vévoda navzdory pnutí se zbytkem rodiny chtěl podpořit svého otce během obřadu, netajil se ale tím, že je odhodlán vrátit se do rodinného domu v Montecitu, aby mohl dát synovi pusu na dobrou noc v den jeho čtvrtých narozenin – 6. května.

Letušky společnosti British Airways potvrdily tiskové agentuře PA, že Harry byl na palubě letadla, dodaly ale, že o jeho cestě nesmějí hovořit.

Je vřelý a má skvělý smysl pro humor, říká o Karlu III. bývalý fotograf královské rodiny

Domácí

Co odečetli ze rtů

Okolnosti Harryho pobytu na ostrovech jsou v Británii předmětem detailního zkoumání. V akci byli dokonce i experti na odezírání ze rtů. Zdálo se podle nich, že Jack Brooksbank, manžel princezny Eugenie, se Harryho ptá na jeho plány na návrat, když si povídali před obřadem. „Asi ve čtvrt na čtyři,“ řekl mu vévoda podle odborníka.

Pak vřele pozdravil princeznu Eugenii, svou sestřenici v pokročilém stavu těhotenství: „Páni, podívejte se na sebe, to je úžasné,“ prohlásil podle stejného zdroje.

Harry byl při korunovaci ve třetí řadě, hned po ceremoniálu odjel na letiště

Zahraniční

Poté, co po boku své rodiny vyrazil po ceremonii z Westminsterského opatství, nechal se odvézt a rychle vyměnil vozidlo rodiny za své pronajaté, načež zamířil rovnou na letiště.

Vévoda se ve Velké Británii zdržel necelých 36 hodin, na Heathrow přiletěl komerčním letem společnosti American Airlines z Los Angeles v pátek ráno.

Na bodu mrazu

Vévoda ze Sussexu se nepřipojil ke své rodině v Buckinghamském paláci, což znamená, že se neobjeví na žádném z oficiálních portrétů.

Jeho nepřítomnost na rodinných oslavách po korunovaci podtrhuje hlubokou propast mezi Sussexy a zbytkem královské rodiny, podotkl DT. Vydání princových pamětí s titulem Náhradník, v nichž hodně osobně vylíčil některé epizody ze života na královském dvoře a kolem něj, a to ze svého pohledu i z pohledu své manželky Meghan, podle zasvěcených znalců rodina vnímala jako těžkou, záměrnou urážku a Harryho sbohem.

Zdroje z obou stran naznačují, že zejména vztahy mezi vévodou ze Sussexu a Williamem, princem z Walesu, se ocitly na samém dně. Oba bratři spolu již několik měsíců nemluví.

Na obřadu Harry seděl ve třetí řadě, druhý zprava, v souladu se svým statusem nepracujícího člena královské rodiny. Ze stejného důvodu nebyl pozván, aby se připojil k průvodu zpět do Buckinghamského paláce ani aby se objevil na balkoně, odkud král mával shromážděnému davu.

Pětiletý princ Louis pobavil při korunovaci ustavičným zíváním

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám