Hlavní obsah

Za usmrcení medvědem vyplatí odškodné 1,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Rodina Dušana Mydliara, kterého loni v létě usmrtil medvěd, dostane odškodnění ve výši 60 tisíc eur (1,5 milionu korun). Rozhodl o tom okresní soud v Ružomberku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rodině bylo původně přiznané odškodnění ve výši 22 700 eur (551 tisíc korun).

„Soud nyní přiznal vdově a dcerám náhradu nemajetkové újmy ve výši 60 tisíc eur. Z toho 30 tisíc pro vdovu a 15 tisíc pro každé dítě,“ řekl webu noviny.sk advokát rodiny Michal Brož. Peníze vyplatí slovenské ministerstvo životního prostředí.

Medvěd napadl lezce na úzké skále

Koktejl

Sedmapadesátiletého muže usmrtil medvěd v lese u obce Liptovská Lúžna a jednalo se o první dokázaný smrtelný útok medvěda na Slovensku za sto let. Mydliarovo bezvládné tělo našli jeho bratři, kteří se ho vydali hledat, když se nevrátil domů.

Později se potvrdilo, že muže napadl medvěd. „Dali bychom všechno za to, aby žil. Byl to dobrý člověk a velmi nám chybí. Žádné peníze nám ho nenahradí, vlastně o ně vůbec nejde. Ale stát by měl převzít zodpovědnost za chování zvířete, které chrání,“ řekla vdova pro web čas.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám