Hlavní obsah

Vůdce doněckých separatistů Pušilin popřel tvrzení Kyjeva, že utrpěl zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Vůdce východoukrajinské separatistické Doněcké lidové republiky (DLR) Denis Pušilin utrpěl zranění v okupovaném městě Lyman. Informoval o tom poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. Sám Pušilin ještě ve středu informaci o svém zranění popřel.

Foto: Profimedia.cz

Vůdce doněckých separatistů Denis Pušilin

Článek

„Ve městě Lyman v Doněcké oblasti bylo při dělostřeleckém útoku zraněno 72 kadyrovců a zraněn byl také Pušilin, který vezl představit gauleitera okupovaného Lymanu,“ napsala na Telegramu Heraščenko.

Původně německý termín gauleiter označuje župního hejtmana v dobách nacismu, v přeneseném kontextu též představitele okupační moci dosazeného ke správě určitého území. Jako kadyrovce označují Ukrajinci čečenské bojovníky v řadách ruských ozbrojených sil.

Velitele ruské invaze na Ukrajinu už dva týdny nikdo neviděl

Evropa

Informaci o zranění Denise Pušilina podle serveru RBK Ukrajina potvrdil také poradce ukrajinského ministra vnitra Viktor Andrusiv.

Pušilin následně zprávy o svém zranění odmítl, uvedla ruská agentura TASS. Podle ní vůdce separatistů řekl stanici RT, že je „vše v pořádku“ a že se cítí dobře.

Ukrajinská armáda ztratila kontrolu nad Lymanem, který představoval jednu z posledních obranných bašt na východním břehu řeky Severní Doněc, koncem května. Boje se nyní odehrávají na jeho okrajích.

Reklama

Výběr článků

Načítám