Hlavní obsah

Vrátí se v rakvích, nápad Francie poslat vojáky na Ukrajinu se mi líbí, přemítá Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exprezident a místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medvěděv podle agentury TASS „kladně zhodnotil“ plán Francie vyslat na Ukrajinu vojáky. Ujistil přitom, že jejich likvidace bude pro ruskou armádu prioritou a do Francie bude doručeno „mnoho rakví ze vzdálené země“.

Foto: Alexey Maishev, ČTK/AP

Ruský exprezident a místopředseda bezpečnostní rady Dmitrij Medvěděv

Článek

Medvěděv ve svém vyjádření komentoval tvrzení šéfa ruské rozvědky Sergeje Naryškina, že Francie se připravuje na vyslání dvou tisíc vojáků na Ukrajinu.

„Ve skutečnosti by pro dobro věci bylo hezké, kdyby ti čiperní Francouzi poslali pár pluků do Banderlandu,“ napsal Medvěděv na svém telegramovém kanálu s odkazem na posměšný název Ukrajiny vycházející ze jména Stepana Bandery, kterého Ukrajinci oslavují jako hrdinu, ale Rusové ho považují za fašistu.

„Skrýt takový počet vojenského personálu je velmi problematické, a proto otázka jejich systematického ničení nebude nejobtížnějším, ale důležitým úkolem,“ pokračoval. Tolik rakví, které budou dodány do Francie ze vzdálené země, podle Medvěděva nepůjde zatajit. „A nikomu už nebude možné namluvit, že jsou to žoldáci, kteří si sami volí svůj osud,“ uvedl.

Není jasné, zda Medvěděv myšlenky zformuloval poté, co mu dorazila nová dodávka italských vín, což je podle portálu Insider obvyklá „podmínka“ Medvěděvových útočných komentářů na adresu Ukrajiny a Západu.

Medvěděvovy nejšílenější výpady proti Západu přicházejí po dodávkách italského vína

Zahraniční

Zničení francouzského kontingentu bude podle ruského exprezidenta „velkolepým úkolem našich ozbrojených sil“.

„Ale pro kohouty z francouzského vedení se to bude rovnat gilotině. Rozsekají je na kusy rozzlobení příbuzní (padlých vojáků) a oškliví zástupci opozice, kterým bylo řečeno, že Francie není ve válce s Ruskem. A pro další tupce v Evropě to bude dobrá lekce,“ ukončil své expozé na telegramovém účtu Medvěděv.

Francouzský prezident Emmanuel Macron po konferenci o Ukrajině, která se konala v Paříži, jednoznačně nevyloučil možnost vyslání pozemních sil západních zemí do zóny speciální vojenské operace. Macron také řekl, že západní státy „mají v úmyslu udělat vše, co je nutné“, aby zabránily Rusku získat v konfliktu převahu. K případné pozemní operaci pak poznamenal, že „síla Francie spočívá v tom, že to dokáže“.

Medvěděv zveřejnil mírový plán pro Ukrajinu. A je to síla

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám