Hlavní obsah

Útočník se pár hodin před masakrem učil s kamiónem teprve zacházet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Podle Łukasze Wąsika ze spediční firmy, které kamión patřil, GPS data z vozu ukazují, co se s autem dělo v pondělí večer. Sdělil to portálu Money.pl. V 15:44 se někdo pokoušel nastartovat vůz. Další hodinu se nic nedělo. Druhý pokus o nastartování proběhl v 16:52 a motor pracoval do 17:37. V té době stál vůz na místě. Ještě několikrát se někdo pokoušel kamión nastartovat, až v 19:34 vůz vyjel z okraje Berlína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie odstraňuje kamión z místa neštěstí v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

„Nebylo to startování, aby se zahřál motor a kabina. Na to jsou jiné systémy. Vypadá to, jako kdyby se někdo pokoušel naučit se s náklaďákem jezdit. Měl problémy s tím, aby se rozjel,“ řekl Wąsik.

Policie odvádí pachatele teroru na vánočním trhu

Podle něj se kamión neměl vůbec pohybovat, ale čekat do úterý na vyložení nákladu. Dodal, že polskému řidiči bylo 37 let. „Znám ho léta. Nikdy s ním nebyly problémy,“ řekl Wąsik. Podle něj řidiče témata migrace či islámského extremismu vůbec nezajímala. Podle informací agentury AFP byl řidič zastřelen. Původní zprávy při tom hovořily o tom, že byl ubodán.

Foto: Reuters

Policie odvádí pachatele teroru na vánočním trhu

Německý deník Die Welt s odvoláním na policejní zdroje v úterý nejdříve uvedl, že pondělní teroristický útok na vánoční trh v Berlíně měl spáchat třiadvacetiletý Pákistánec Naved B., který pobýval v ubytovně pro migranty na nepoužívaném letišti Tempelhof. Policie ho zadržela. V Německu údajně požádal o azyl. Policie v ubytovně od noci na úterý podnikla razii. [celá zpráva]

Později berlínská policie připustila, že zadržený muž pachatelem útoku není.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám