Hlavní obsah

Tornádo na Slovensku převrátilo karavan rodiny z Plzně. Roční dítě skončilo v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na areál oblíbeného termálního koupaliště v obci Podhájska v okresu Nové Zámky udeřil v pondělí večer silný vítr, který po sobě zanechal obrovskou spoušť. Meteorologové připouští, že se jednalo o tornádo. Silný vítr převrátil také karavan, v němž spala mladá rodina z Plzně, přičemž roční dítě skončilo s podezřením na otřes mozku v nemocnici.

Foto: FB města Šurany

Vítr v areálu koupaliště Podhájska převrátil karavan se spící rodinou

Článek

V karavanu spali rodiče se dvěma malými dětmi. „Z karavanu vyběhli bosí a v tričku. Naložil jsem je do auta a čekali jsme na rychlou zdravotní pomoc,“ řekl televizi Markíza místní zastupitel Miroslav Macák. U ročního dítěte měli lékaři podezření na otřes mozku a zašili mu ránu na hlavě. Hospitalizace nakonec nutná nebyla.

Podle televize Joj trvala noční smršť jen pět minut, ale stihla zničit vše, co jí stálo v cestě. Restaurace na okraji termálního koupaliště zůstaly jakoby zázrakem nedotčené, stánkáře však připravil silný vítr o živobytí.

Foto: FB Termální koupaliště Podhájska

Vítr zanechal na koupališti spoušť

„Byl to obrovský tlak, který se šířil středem koupaliště. Měli jsme tam šest nových bufetů a za dvě minuty bylo po všem,“ líčil situaci starosta obce Jozef Krajmer.

Z prodejních míst stánkařů jsou trosky. Eduard Virág z Levic zde prodával plážové zboží celých dvacet let, ale teď mu nezůstalo nic. „Jen nám zavolali, že to smetl velký vítr. Proti přírodě se bojovat nedá,“ pokrčil rameny Virág.

Na Slovensku udeřilo tornádo. Zničilo oblíbené termální koupaliště

Zahraniční

Termální koupaliště bylo uzavřeno, starosta nicméně doufá, že o víkendu bude moci být provoz alespoň částečně zahájen. „Přijeli jsme včera z Prahy. Teď se asi podíváme trochu po okolí,“ uvedla paní Božena.

Do odstraňování škod se zapojili zaměstnanci koupaliště i místní obyvatelé.

Sezona v Podhájské právě vrcholí a starosta Krajmer se turistům za nepříjemnosti osobně omlouval. „Prosím vás o trpělivost. Děláme, co se dá,“ řekl například starším českým turistům. „Kdyby se to stalo odpoledne, když tady bylo hodně lidí, tak by to bylo asi horší,“ dodala jedna z českých turistek. „Bohužel, nevím, jestli to dneska nezabalíme a nepojedeme domů,“ dodala další.

Foto: FB Termální koupaliště Podhájska

Zničené stánky v areálu koupaliště

Meteorologové připustili, že přes termální koupaliště se prohnalo tornádo. „Analýza radaru, škod a meteostanic v okolí naznačuje, že se zde vyskytlo tornádo. Definitivní potvrzení tornáda však přijde až v následujících dnech, kdy bude v oblasti vykonán detailní průzkum,“ uvedl web iMeteo.sk.

Meteorology překvapilo tornádo na Ústecku. V podhorské oblasti přitom ani nebyla bouřka

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám