Hlavní obsah

Spolupředseda německé krajně pravicové AfD odsoudil „divadlo“ kolem smrti Navalného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Spolupředseda německé krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) Tino Chrupalla odsoudil „divadlo“ kolem smrti ruského opozičníka Alexeje Navalného. Obvinil také Ursulu von der Leyeonovou, že úmrtí a Navalného vdovu Juliji využívá k zajištění znovuzvolení do čela Evropské komise.

Foto: Profimedia.cz

Tino Chrupalla (AfD)

Článek

„Je to skutečně zarážející, že první, co Julija Navalná po smrti svého manžela udělá, je, že promluví na Mnichovské bezpečnostní konferenci,“ řekl médiím v Berlíně.

„Taková režie by nám měla dát podnět k zamyšlení. Když vidím vdovu pana Navalného s Ursulou von der Leyenovou, vážně se musím sám sebe ptát: ‚Komu takové představení prospěje?‘ Je očividné, že smrti Navalného využívají,“ dodal.

Německá vláda zatím podle deníku The Guardian požaduje, aby Rusko smrt prominentního opozičníka vysvětlilo. Kreml za to Berlín obvinil ze zasahování do ruské domácí politiky.

Blíží se den, kdy Putina potrestají, řekla v Mnichově vdova po Navalném. Sklidila ohlušující ovace

Evropa

„Nic se neví“

Chrupalla se nechal slyšet, že mu míra, do jaké je z Navalného smrti viněn ruský prezident Vladimir Putin, přijde „nesnesitelná.“ „Lidé mluví o vraždě a dalších věcech, ačkoliv se nic neví. I přesto, že ještě ani neproběhlo vyšetřování,“ uvedl.

Prokremelské postoje AfD jsou dobře známé, ale Chrupalla si je s Kremlem ještě blíž než většina členů strany.

Loni v květnu se na něj snesla vlna kritiky, protože se zúčastnil recepce na ruské ambasádě. Silné kritice včetně statisícových protestů čelí poslední dva měsíce celá strana. Důvodem je tajné setkání jejích členů s neonacistickými aktivisty a probírání možnosti deportace „nepřizpůsobivých občanů“.

Skončil jsem jako Navalnyj, prohlásil Trump ke své desetimiliardové pokutě

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám