Hlavní obsah

Souhrn dění na Ukrajině do úterního rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Pracovník převáží tělo do márnice v Mykolajivu

Článek

ON-LINE: Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

4:35 - „V neděli v noci jsme poslali ukrajinským ozbrojeným silám 24 raket Uragan, které byly na cestě sem, aby zasáhly naše města,“ uvedl zástupce velitele ukrajinských teritoriálních sil a bývalý příslušník ukrajinského vojenského námořnictva Juryj Holodov, s tím, že rakety ukořistili nepoškozené a v noci je předali ozbrojeným silám Ukrajiny. Píše to ČTK s odkazem na CNN.

„Teď na ně ukrajinská armáda pálí ruské rakety,“ říká Holodov, který hraje klíčovou roli při opětovném využívání vojenského vybavení, které ruská armáda opustila – nebo které jí bylo ukořistěno. Vede tým, který pracuje na vojenském vrakovišti na utajeném místě v Kyjevě, kde opravuje a přebarvuje ruskou vojenskou techniku pro použití ukrajinskými silami. „Všechno, co sebereme ruské armádě, předáváme ukrajinským ozbrojeným silám,“ říká.

3:54 - Na ukrajinské zoologické zahrady postižené ruskou invazí se podařilo vybrat 576 371 euro, což je v přepočtu 14,24 milionu korun. Informovala o tom Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií, která peníze na provoz ukrajinských zoo pořádala. Část peněz se prý již dostala k těm zoologickým zahradám, které finanční prostředky potřebovaly okamžitě. Sbírka byla uspořádána poté, co třeba zoologická zahrada ve městě Mykolajiv a některé další na svých stránkách prosily o pomoc.

„Každý den chodíme do práce, krmíme a čistíme zvířata, navzdory tomu, že znějí varovné sirény,” prosil na facebookových stránkách Mykolajivské zoologické zahrady její ředitel o mezinárodní finanční pomoc.

3:10 - Úřad Vysokého komisaře OSN pro lidská práva uvedl, že bylo během necelého měsíce ruské invaze na Ukrajinu zabito více než 900 civilistů. K pondělku bylo potvrzeno celkem 925 civilních obětí. Mezi nimi je podle úřadu také 25 chlapců, 11 dívek a dalších 39 dětí neznámého pohlaví.

Úřad však také varoval, že aktuální číslo civilních obětí bude nejspíše „značně vyšší” vzhledem k tomu, že příjem informací z některých míst, kde se odehrávají intenzivní boje, je opožděný a mnoho zpráv ještě čeká na ověření.

2:41 - Falešná obvinění Ruska, že Kyjev má biologické a chemické zbraně, ukazují, že ruský prezident Vladimir Putin zvažuje jejich použití na Ukrajině, uvedl ve svém pondělním projevu podle agentury Reuters americký prezident Joe Biden.

Putin zvažuje použití chemických zbraní na Ukrajině, uvedl Biden

Válka na Ukrajině

2:25 - Satelitní snímek ukazuje detailně čerstvé škody ve městě Irpiň.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Pondělní satelitní snímek Maxar Technologies ukazuje hořící budovy ve městě Irpiň po ruském raketovém útoku.

1:26 - Ukrajinský prezident Zelenskyj informoval na síti Telegram o tom, že jednal s francouzským prezidentem a nizozemským premiérem o uspořádání evropského summitu. Uvedl, že setkání zemí G7, vedoucích osob NATO a Evropské Unie, by se mělo odehrát 24. března.

00:33 - Americký prezident Joe Biden potvrdil, že Rusko zaútočilo na Ukrajinu hypersonickými střelami. „Je to to jediné, čím jsou Rusové schopni proniknout skrz obranu s absolutní jistotou,“ uvedl mimo jiné Biden.

23:50 - Fotograf agentury AP Efrem Lukatsky pořídil snímek, který vypovídá o aktuální realitě na Ukrajině mnohé.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Muž se prochází ve svém bytě v kyjevském domě zničeném při ruském raketovém útoku.

23:08 - Do bezpečí se z oněch osmi tisíc osob mělo dostat i zhruba tři tisíce lidí z Mariupolu, který je už dlouhé dny obléhán ruskými jednotkami.

22:27 - Z ukrajinských měst se dnes podařilo prostřednictvím humanitárních koridorů evakuovat 8057 lidí, uvedla ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková.

22:19 - Dvě rodiny, které se pokoušely uprchnout v autech z obléhaného Mariupolu, byly podle tamní radnice zasaženy střelami ruských invazních jednotek. Nejméně dvě děti utrpěly zranění a jsou ve vážném stavu, píše server The Kyiv Independent.

22:18 - Ruský cenzorní úřad Roskomnadzor zablokoval přístup na webové stránky zpravodajského portálu Euronews, informuje Nexta.

21:44 - Ruské ministerstvo zahraničí si dnes předvolalo velvyslance Spojených států v Rusku Johna Sullivana a předalo mu protestní nótu kvůli výrokům amerického prezidenta Joea Bidena na adresu ruského vůdce Vladimira Putina. Ruští diplomaté zdůraznili, že tyto výroky stavějí vztahy mezi oběma velmocemi "na pokraj rozpadu", napsal na svém webu list Kommersant.

„Varovali jsme, že nepřátelské kroky podnikané proti Rusku se dočkají rozhodného a tvrdého odporu," oznámilo ministerstvo. Vyjádření amerického prezidenta označilo za nedůstojné tak vysokého státního představitele.

21:38 - Americký prezident Joe Biden v pátek navštíví Varšavu, kde bude jednat o mezinárodní reakci na humanitární krizi způsobenou ruskou invazí na Ukrajinu. Oznámila to mluvčí Bílého domu Jen Psakiová.

Do Varšavy se Biden přesune poté, co se ve čtvrtek setká v Bruselu se zástupci Severoatlantické aliance, Evropské unie a zemí G7. Ve Varšavě má Biden na programu schůzku s polským prezidentem Andrzejem Dudou. Podle večerního oznámení Pentagonu bude amerického prezidenta při návštěvě Evropy doprovázet ministr obrany Lloyd Austin.

Biden jede do Varšavy. Bude jednat o Ukrajině

Válka na Ukrajině

21:33 - K bombardování Ukrajiny využívá Rusko 40 letišť nejen na svém území, ale také v Bělorusku a na okupovaném Krymu, uvádí Rádio Svobodná Evropa, kterou cituje list The Kyiv Independent.

21:21 - Ruský prokremelský list Komsomolskaya Pravda na svém webu uvedl, že Rusko na Ukrajině ztratilo už 9861 vojáků a 16153 jich bylo zraněno. Článek, který odkazoval na údaje ruského ministerstva obrany, však po několika desítkách minut ze stránek listu zmizel.

20:49 - Tým mladých jachtařů z ukrajinské Oděsy se svým člunem v tureckém přístavu Bodrum pokusili zabránit připlutí obří jachty ruského miliardáře Romana Abramoviče. Zasáhnout musela až místní policie, informuje portál Nexta.

20:23 - Česká televize vysílá rozhovor, který udělala s Volodymyrem Zelenským. Jednoznačně odmítl, že by přistoupil na ruská ultimáta. „Ultimátum splníme, pouze pokud nebudeme existovat,” řekl. Pokud bude s Ruskem kompromis, Ukrajinci ho budou schvalovat v referendu.

Zelenskyj pro ČT: Dokud žijeme, ultimátum nepřijmeme

Válka na Ukrajině

20:06 - Moskevské letiště Šeremeťjevo poslalo na nucenou dovolenou pětinu svých zaměstnanců. Budou pobírat dvě třetiny mzdy. Největší ruské letiště dále kvůli poklesu počtu cestujících vlivem sankcí zmrazilo další nábor pracovní síly. V roce 2020 toto moskevské letiště a jeho dceřiné firmy zaměstnávaly 18 tisíc lidí.

20:01 - Státy Evropské unie se dnes v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu shodly na nové obranné strategii počítající mimo jiné s vytvořením brigády rychlého nasazení o síle až 5000 vojáků. Ministři zahraničí a obrany členských zemí schválili novou strategickou koncepci počítající s výrazným zvýšením armádních výdajů a investicemi do společného vývoje a nákupu vojenského vybavení a nových technologií.

EU hodlá také pořádat pravidelná pozemní a námořní cvičení a posílit své civilní a vojenské mise. Chce rovněž těsněji spolupracovat se Severoatlantickou aliancí, do níž se řadí většina unijních zemí.

EU kvůli Rusku vytvoří brigádu rychlého nasazení

Válka na Ukrajině

19:22 - Lídři USA, Německa, Francie, Británie a Itálie se shodli na jednotném postupu ohledně ruské invaze na Ukrajinu a koordinace pomoci, uvedl Řím.

19:12 - Při ruském ostřelování ukrajinského města Charkov zemřel 96letý Borys Romančenko, jenž za druhé světové války přežil věznění v několika koncentračních táborech. Informovaly o tom ruskojazyčný server stanice BBC a web The Guardian, které se odvolávají na Romančenkovu vnučku a na nadaci památníků Buchenwald a Mittelbau-Dora. Romančenko podle nich zahynul poté, co jeho dům zasáhl granát.

Při ostřelování Charkova zemřel přeživší holokaustu. Prošel několika tábory smrti

Válka na Ukrajině

18:51 - Ruské úřady v okupovaném ukrajinském městě Melitopol po „preventivním pohovoru“ propustily na svobodu novinářky z místního holdingu MV a také vydavatele, kterého zadržely i s jeho rodinou. Uvedla to dnes agentura Ukrinform s odvoláním na místní zdroje.

K osvobození přispěl i rozruch, který vyvolalo zadržení vydavatele a novinářek ozbrojenci, kteří je odvezli na neznámé místo.

Rusové unesli z Melitopolu čtyři novináře

Válka na Ukrajině

18:45 - Evakuační autobusy s civilisty byly na cestě z Mariupolu ostřelovány, čtyři děti utrpěly zranění, uvedl podle Reuters gubernátor Záporožské oblasti.

Rusové ostřelovali evakuační autobusy z Mariupolu, zranili čtyři děti

Evropa

18:40 - Od začátky války na Ukrajině se do Turecka uchýlilo na 14 tisíc občanů Ruské federace. Z Ukrajiny pak do Turecka přicestovalo na 49 tisíc osob.

18:15 - Nizozemský král Willem-Alexander se osobně angažuje v pomoci ukrajinským uprchlíkům. Na zámku Het Oude Loo u města Apeldoorn chce od poloviny dubna ubytovat šest až osm rodin, respektive 20 až 30 osob.

18:10 - Náčelník vojenské správy ukrajinské Zakarpatské oblasti Viktor Mykyta v rozhovoru pro Právo a Novinky.cz popsal řízení oblasti v době války, opatření ke kontrole migrace i plány na zajištění budoucnosti Ukrajinců na Ukrajině.

Gubernátor Zakarpatské oblasti: Máme plán, aby lidé zůstali u nás a nemuseli do zahraničí

Válka na Ukrajině

17:20 - Rusko zastaví mírová jednání s Japonskem týkající se sporu o část Kuril. Důvodem jsou dle Moskvy japonské sankce vůči Rusku kvůli invazi na Ukrajinu.

16:37 - Policisté vyšetřují sedm případů v souvislosti se schvalováním agrese na Ukrajině, řekl po jednání štábu Martin Vondrášek. Přijali přes 400 podání.

Ukrajinci jsou v Česku obětmi trestných činů

Domácí

16:29 - Ministr vnitra Vít Rakušan požádá ve středu vládu o prodloužení nouzového stavu. Musí to pak schválit Sněmovna. Nouzový stav v ČR platí kvůli uprchlické krizi související s válkou na Ukrajině.

Živě: Briefing Rakušana po jednání ÚKŠVideo: ČTK

16:26 - Ministři zahraničí zemí Evropské unie se dnes neshodli na podobě pátého balíku sankcí proti Rusku; jeho rozsah by měli ve čtvrtek vytyčit unijní lídři na summitu v Bruselu. Po první části jednání s unijními kolegy to novinářům řekl český ministr zahraničí Jan Lipavský.

Nové sankce musí podle něj výrazně omezit příjmy, které má režim prezidenta Vladimira Putina z obchodování s energetickými zdroji jako jsou ropa či plyn. Embargo na jejich dovoz prosazují zvláště pobaltské země či Polsko, několik zemí včetně Německa, Nizozemska nebo Maďarska však s ohledem na energetickou závislost na Rusku rázné kroky odmítá.

16:24 - Pražské fakultní nemocnice postupně otevírají ambulance vyhrazené pro ukrajinské uprchlíky, takzvané UA pointy. Minulý týden vyhrazené ambulance otevřely Všeobecná fakultní nemocnice (VFN) a Fakultní nemocnice Bulovka. Dnes začal fungovat UA point také ve Fakultní nemocnici Motol, a to v místě, kde dosud bylo očkovací centrum proti covidu-19.

Povinně mají vyhrazená místa pro kontakt s Ukrajinci zřídit fakultní nemocnice, s kraji chce ministerstvo zdravotnictví o nich jednat.

15:59 - Ruský velmistr Sergej Karjakin dostal za schvalování vojenského útoku na Ukrajinu od Mezinárodní šachové federace (FIDE) půlroční zákaz činnosti. Přijde tak o start na červnovém Turnaji kandidátů.

15:57 - Ruský ministr obrany měl podepsal rozkaz o zapojení příslušníků ruské dětské armády ve věku 17 až 18 let do konfliktu na Ukrajině. Tvrdí to ukrajinští zpravodajci.

Šojgu přikázal zapojit do války na Ukrajině i nezletilé členy dětské polovojenské organizace

Válka na Ukrajině

15:30 - Po sociálních sítích kolují zprávy o ruském stíhacím bombardéru, který údajně přeletěl ukrajinské území Volyň a vletěl do vzdušného prostoru Polska. Napsal to na Facebooku místní novinář Jurij Butusov, podle kterého jde o ruskou provokaci. Polské úřady ani NATO zatím incident nekomentovaly.

15:25 - Ruský soud v zemi zakázal sociální sítě Facebook a Instagram. Americkou firmu Meta, které patří, soud za toleranci násilí označil za extremistickou.

15:17 - V Košicích otevřel nový sklad OSN, určený pro zásobování humanitární pomoci Ukrajině. Informoval o tom český velvyslanec při OSN Jakub Kulhánek.

15:02 - Egypt zafixoval ceny chleba na 11,5 egyptské libry za kilogram (14 korun). Vláda tak reagovala na rychle se zvedající ceny - v minulých třech týdnech chléb zdražil o 25 procent. Ceny potravin se razantně zvyšují kvůli narušení dovozu obilí z válčící Ukrajiny a Ruska. Egypt patří k největším dovozcům obilí. Import z Ruska a Ukrajiny tvořil loni 80 procent dovozu této základní komodity.

14:54 - Světová zdravotnická organizace (WHO) ohlásila od počátku ruské invaze na Ukrajinu více než 52 útoků na tamější zdravotnická zařízení. To jsou podle WHO zhruba dva útoky denně.

14:20 - Při protestech v přístavním městě Cherson měly ruské ozbrojené síly střílet na ukrajinské demonstranty a mnozí byli zraněni, uvedl server Nexta a Liveuamap. Zprávy ale nelze ověřit z nezávislých zdrojů. O protestech informoval také zpravodaj deníku The Guardian. Ruští vojáci podle zpravodaje křičeli na obyvatele Chersonu: „Jděte domů“ a měli na ně házet zábleskové granáty. Obyvatelé přístavního města už několik dní protestují proti ruským jednotkám.

14:00 - Rusko útočí na Žytomyrskou oblast raketomety Grad, napsal server kyivindependent.com.

13:40 - Moskevská burza začala v pondělí postupně obnovovat obchodování, které přerušila válka na Ukrajině. Obchoduje se zatím jen se státními dluhopisy, jejichž cena za silného kolísání oslabovala. Centrální banka už minulý týden avizovala, že na začátku vstoupí na trh, aby situaci zklidnila. Obchodování s akciemi v Moskvě zatím obnoveno nebylo.

13:35 - V rozhovorech mezi Ruskem a Ukrajinou se podařilo pokročit, avšak stále mezi nimi panují značné neshody. Řekl to izraelský premiér Naftali Bennett, když reagoval na nedělní projev ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k izraelským poslancům. Bennett řekl, že nesouhlasí s přirovnáním ruské invaze na Ukrajinu k holokaustu, ale že také chápe, v jak těžké situaci Zelenskyj je.

Zaháníme ruské dezertéry zpátky na bojiště, popisuje Čečenec v zachyceném hovoru

Válka na Ukrajině

13:14 - Do Evropské unie již dorazilo 3,3 milionu ukrajinských uprchlíků, napsala agentura Unian s odvoláním na vyjádření eurokomisaře pro vnitřní záležitosti Ilva Johanssona. Nejvíce jich je v Polsku, a to dva miliony, 600 tisíc jich je v Rumunsku, v Maďarsku 270 tisíc, v Česku 250 tisíc a na Slovensku 220 tisíc.

13:10 - V důsledku ruské invaze na Ukrajinu zemřelo 115 dětí, uvedla agentura Ukrinform s odvoláním na ukrajinskou prokuraturu. Zranění podle ní utrpělo 148 nezletilých obyvatel země. Nejvíce dětských obětí ruské agrese ukrajinské úřady zaznamenaly v Kyjevské, Charkovské, Doněcké a Černihivské oblasti.

12:54 - Moskevská burza postupně obnovuje obchodování přerušené válkou na Ukrajině. Obchoduje se zatím jen se státními dluhopisy, s akciemi ne.

12:40 - Průzkum kanadského deníku Toronto Star ukázal, že existuje korelace mezi neochotou se nechat naočkovat proti covidu-19 a schvalováním ruské invaze na Ukrajinu. Zřejmě jde o výsledek soustavného konzumování nedůvěryhodných zdrojů informací, nezávisle na tom, o které téma zrovna jde.

12:22 - Po neúspěchu bleskového vítězství přechází Rusko na plán B. Nejmenovaní vysocí američtí představitelé, na které se odvolává list Wall Street Journal, uvedli, že novou strategií Kremlu je zajistit klíčové územní cíle na východě a jihu Ukrajiny a přimět tak kyjevskou vládu k přijetí požadované neutrality.

12:19 - Dvě lodě ruského námořnictva v pondělí ostřelovaly jihoukrajinský přístav Oděsa, informují ukrajinská média s odvoláním na místní úřady. Několik domácností utrpělo škody, píše agentura Unian. Zatím nejsou zprávy o raněných. Je to první takový hlášený útok na černomořský přístav, poznamenala agentura Reuters. Dělostřelectvo ukrajinských ozbrojených sil palbu opětovalo a nepřátelské lodě odehnalo od břehu, uvedla agentura Ukrinform.

12:17 - „Žádné příměří po dobu trvání jednání mezi Ruskem a Ukrajinou nebude,” cituje stanice Nexta mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova.

12:00 - Po Černém moři se bez kontroly pohybují námořní miny, které byly původně umístěné u ukrajinského přístavního města Oděsy. Uvedla to bulharská vláda, podle které výbušné systémy ohrožují námořní dopravu v oblasti. Po obyvatelích v pobřežních oblastech Dobrič, Burgas a Varna žádá, aby hlásili podezřelé předměty ve vodě či na pláži, informoval bulharský tisk.

11:58 - Rusko podle Ukrajiny od začátku války ztratilo kolem 15 000 vojáků a skoro 500 tanků a asi 100 letadel. Uvedl to server RBK-Ukrajina s odvoláním na generální štáb ukrajinské armády. Údaje nelze nezávisle ověřit.

"Sčítání komplikuje vysoká intenzita bojů," připouští také vedení ukrajinské armády.

11:02 - V Kyjevě byl vyhlášen 35hodinnový zákaz vycházení. Bude platit od pondělních 20:00 místního času do středečních 7:00. Kdokoli bude v tu dobu na ulicích bez speciálního povolení (nebo nebude zrovna na cestě do úkrytu), bude považován za nepřítele, cituje místní úřady korespondent BBC na místě James Waterhouse.

10:56 - Podle litevského ministra zahraničí Gabrieliuse Landsbergise nesmí Evropská unie polevit v uvalování sankcí na Ruskou federaci. Řekl to při příjezdu do Bruselu, kde se v pondělí uskuteční jednání unijních ministrů zahraničí a obrany. „Měli bychom mluvit o ropě. Protože je to největší příjem do ruského rozpočtu a navíc je poměrně snadno nahraditelná,” řekl.

10:20 - Ukrajinští představitelé uvedli, že při ostřelování závodu Sumychimpromu byla poškozena 50tunová nádrž s jedovatým plynem, což způsobilo vznik čpavkového mraku.

Mrak zasáhl oblast o rozloze asi 2,5 km, uvedl gubernátor regionu Dmytro Žyvyckyj. Na místě je minimálně jeden zraněný, a to pracovník závodu. Obyvatelům nedalekého města Novoselytsya bylo doporučeno, aby se kvůli směru větru ukrylido bezpečí.

10:17 - Rusko se v ukrajinském Mariupolu dopouští masivních válečných zločinů a Evropská unie bude jednat o dalších sankcích, tentokrát cílených na ruský ropný průmysl. Před jednáním ministrů zahraničí členských zemí to řekl šéf unijní diplomacie Josep Borrell.

Vzdejte se Mariupolu, vyzvali Rusové. Nepřichází v úvahu, reaguje Ukrajina

Válka na Ukrajině

10:05 - Na Slovensko podle ministerstva vnitra vstoupilo z Ukrajiny od začátku ruské invaze na čtvrt milionu lidí, příliv uprchlíků nyní klesá.

9:53 - Ukrajina uodmítla ruské ultimátum na kapitulaci Mariupolu. „Samozřejmě, že jsme tyto návrhy odmítli. Situace tam je velice obtížná,” řekla ukrajinská viceprezidentka Iryna Vereščuková. Rusko nabídlo otevřít humanitární koridory pod podmínkou, že se město vzdá.

9:28 - Rusko tvrdí, že raketami zasáhlo výcvikové středisko na západě Ukrajiny a při úderu zemřelo přes 80 lidí, jež označuje za žoldnéře a nacionalisty.

9:10 - Česko v neděli vydalo 4604 speciálních víz pro Ukrajince, celkem je dostalo přes 205 000 lidí. Na cizinecké policii se nahlásilo 110 000 lidí.

8:25 - Podle gubernátora Sumské oblasti se podařilo zastavit únik amoniaku z továrny zasažené ruským bombardováním. Civilní obyvatelstvo není v ohrožení.

8:06 - Spojené státy nevyšlou své vojáky na území Ukrajiny ani v rámci případné mírové mise NATO, budou ale podporovat a bránit jiné země aliance, pokud se ocitnou pod útokem. V nedělním rpozhovoru s televizí CNN to řekla velvyslankyně USA při OSN Linda Thomasová-Greenfieldová.

Odmítla rovněž, že by se prezident Spojených států Joe Biden při své plánované cestě do Evropy tento týden chystal na návštěvu Kyjeva.

Biden pojede do Varšavy

Válka na Ukrajině

7:48 - Postup ruských vojsk ke Kyjevu ze severovýchodu se zastavil. Útok ruských jednotek na ukrajinskou metropoli ze severozápadu od města Hostomel se obráncům podařilo odrazit. Na severu města ale pokračují těžké boje. Uvedlo to v pondělí ráno britské ministerstvo obrany na základě zpravodajských zjištění.

Postup ruských vojsk ke Kyjevu se zastavil, tvrdí Britové

Válka na Ukrajině

7:15 - Pražské centrum pomoci Ukrajincům v neděli odbavilo 1400 lidí, o tisíc méně než před týdnem. Od začátku invaze pomohlo více než 49 000 uprchlíkům.

6:35 - Podle gubernátora Záporožské oblasti Oleksandra Starucha ukradli ruští okupanti z přístavního města Berďansk pět lodí s desítkami tisíc tun obilí.

6:24 - Nový Zéland oznámil, že Ukrajině poskytne pět milionů novozélandských dolarů (asi 77,6 milionu korun) finanční pomoci a přebytky vojenského taktického vybavení, jako je výstroj či neprůstřelné vesty. Informovala o tom agentura AP.

6:04 - Ukrajinská armáda zničila na severovýchodě země část ruského konvoje s vojenským vybavením, informoval server Nexta. Podle gubernátora oblasti Dmytro Živického přeživší vojáci utekli na místní hřbitov.

5:01 - Počet obětí ruského ostřelování Kyjeva z nedělního večera stoupl na čtyři. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kyjevem otřásl mohutný výbuchVideo: AP

Starší zprávy z konfliktu na Ukrajině si přečtěte v souhrnu za poslední den:

Souhrn dění na Ukrajině do pondělního rána

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám