Hlavní obsah

Rusové unesli z Melitopolu čtyři novináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melitopol

Brzy ráno v pondělí unesli ruští okupanti čtyři novináře z jejich domovů v jihovýchodním městě Melitopol. S odkazem na Národní sdružení ukrajinských novinářů o tom informovala agentura Ukrinform.

Foto: ČTK/AP

Ruský obrněný transportér

Článek

Podle prohlášení přišli 21. března ozbrojení muži do domu novinářů vydavatelství MV Holding: šéfredaktora Mychajla Kumoka, editorky Jevhenie Borianové a novinářek Julie Olchovské a Ljubov Čajkové. Odvezli je neznámo kam.

Vezli mě sedm hodin s pytlem na hlavě. Starosta Melitopolu popsal svůj únos

Válka na Ukrajině

Zpráva o únosu se zdá být potvrzena z více zdrojů. Informovala o něm také Kateryna Danylina-Levočková, novinářka ze Záporoží a korespondentka zpravodajského portálu Industrial Zaporožé. O únosu svého otce napsala na sociálních sítích také Tetiana Kumoková, dcera Mychajla Kumoka.

Unesený starosta Melitopolu byl osvobozen

Válka na Ukrajině

Před deseti dny byl ze záporožského města Melitopol, který okupují ruské jednotky, unesen přímo starosta Ivan Fedorov, protože odmítl spolupracovat. Vojáci mu přes hlavu hodili igelitovou tašku a odvezli ho pryč. Podle informací ukrajinské vlády byl mučen ve sklepě a přinutili jej veřejně prohlásit, že schvaluje ruskou invazi.

Po pěti dnech byl osvobozen při speciální operaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám