Hlavní obsah

Rusové nijak nepostoupili. Řeší pití námořníků

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Žádný velký postup nezaznamenali Rusové v posledních hodinách na ukrajinském bojišti. Plyne to ze středeční zprávy ukrajinského generálního štábu, která opět zmiňuje silné ostřelování svých pozic a obcí u fronty a několik menších pokusů ruských jednotek o průlom.

Foto: Lenka Klicperová

Tak vypadají domy ve vesnicích v okolí Charkova

Článek

Rusové se za posledních 24 hodin dál pokoušeli útočit ve směru na Bachmut a vuhlehirskou elektrárnu u obcí Berestovo, Veršyna a Novoluhanské. Místy také prováděli Rusové průzkum bojem.

Ukrajinský generální štáb také uvádí, že ruské síly při ofenzívě na Bachmut v Donbasu ostřelovaly mimo jiné ves Pokrovske, vzdálenou asi pět kilometrů od Bachmutu. To je v rozporu se zprávami, že Pokrovske ruské jednotky obsadily a zakopávají se tam, upozornila stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Tyto údaje nelze ve válečných podmínkách ověřit z nezávislých zdrojů.

Ostřelování a náletům čelila většina obcí u fronty na Donbasu, ale také mnohé u Charkova a Slovjansku, který se pokouší Rusové dobýt stejně jako Kramatorsk.

Britská rozvědka dále upozornila na význam Antonivského mostu přes Dněpr v okupované Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny, který podle úterních zpráv zasáhly ukrajinské síly. Záběry ze sociálních sítí ukázaly zjevné poškození mostní vozovky.

Ukrajinci našli zranitelnost Rusů. Střelami HIMARS poškodili klíčový most

Evropa

Svodka ukrajinského generálního štábu upozornila, že se v ruských jednotkách rozmáhá pití. Velení ruské Severní flotily kvůli nízké úrovni disciplíny a rozšířenému pití v jednotlivých útvarech i neochotě uposlechnout rozkaz zavádí preventivní opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám