Hlavní obsah

Šest žen zavřených v chladicím voze ve Francii si přivolalo pomoc přes novináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest žen zavřených v chladicím voze ve Francii si přivolalo pomoc přes novináře britské veřejnoprávní stanice BBC. Čtyři Vietnamky a dvě Iráčanky, pravděpodobně uprchlice, strávily mezi krabicemi s ovocem několik hodin v domnění, že jsou na cestě do Británie.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Když zjistily, že auto směřuje do vnitrozemí Francie a dochází jim vzduch, začaly shánět pomoc, napsala BBC.

Jedna z žen v autě telefonicky hovořila s britským novinářem, který před čtyřmi lety psal o kauze 39 Vietnamců, kteří se udusili v nákladovém prostoru v autě v britském Essexu. Informace nebyly příliš souvislé, ale ženy mu poslaly dvě videa.

Reportér oslovil své kolegy ve Francii, kteří pracovali pro BBC a deník Le Monde. Ti se spojili s francouzskou policií, která auto vypátrala a poblíž Lyonu zastavila.

Francouzská policie řidiče chladicího vozu zadržela a zahájila vyšetřování pro podezření z obchodu s lidmi. Auto bylo z Litvy, ale mělo irskou poznávací značku, uvedla později francouzská prokuratura.

Čtyři Vietnamky do nákladního prostoru nastoupily dobrovolně, bylo jim slíbeno, že se bezpečně dostanou do Anglie. Jedna z nich byla nezletilá.

Partneři tří žen cestujících ve voze chtěli původně jet také, ale nakonec si to rozmysleli. Vyfotili si ale registrační značku auta, kterým jejich partnerky odjely, dodává reportér BBC.

Při kontrole auta v Beskydech bylo nalezeno 17 migrantů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám