Hlavní obsah

Rusové stahují síly z Mariupolu, potřebují je jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruská armáda přesouvá vojáky a výzbroj od Mariupolu směrem na severovýchod, aby si vytvořila lepší podmínky pro útok na Slovjansk a Severodoněck. Do Popasny byla převedena praporová taktická skupina z Mariupolu. Na územích Luhanské a Záporožské oblasti ruská armáda posiluje protivzdušnou obranu.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ruští vojáci u vesnice Bezimenne v Doněcké oblasti

Článek

O pokračujících bojích informovala v pondělí ráno pravidelná zpráva ukrajinského generálního štábu.

Intenzivní ostřelování z minometů pokračuje ve směru Seversky, v oblasti Senkivka a Černihiv. Pokračuje ostřelování města Charkov a osad Uda a Prudjanka a také útoky ve směru Izjum–Barvinkove a Izjum–Slovjansk.

V doněckém směru se bojuje po téměř celé linii dotyku. Ukrajinci tam kladou silný odpor a Rusové mají drobné územní zisky jen za cenu velkých lidských ztrát, uvedla už dříve ukrajinská strana.

V severodoněckém směru ruská armáda zaměřila své hlavní úsilí na ovládnutí města Rubižne a připravuje se na útok na Severodoněck.

Foto: Novinky

Ruská invaze na Ukrajině – stav k 26. dubnu.

Ve směru na Jižní Buk se Rusové snaží dosáhnout administrativní hranice Chersonské oblasti a hledají slabiny v obraně ozbrojených sil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám