Hlavní obsah

Rusové přišli o další sklad munice. Opět HIMARS?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V okupované Kadijivce (dříve Stachanov) v Luhanské oblasti hoří sklad munice. Požár propukl v noci. Na sociálních sítích se útok připisuje většinou naváděným raketám z amerického raketometu HIMARS.

Foto: Lockheed Martin

Raketomet HIMARS při palbě

Článek

Po propuknutí požáru jsou vidět sekundární exploze, což ukazuje, že v něm byly uskladněny výbušniny. Některé explodující granáty dokonce vylétávají ven.

Požár pokračoval i přes den a ze skladu stoupal hustý dým.

50 střel, 50 zásahů. HIMARS je přesný, Rusové se zlobí

Evropa

Jeden z místních občanů, užívající přezdívku Staryj Hajdamaka, uvedl na sociální síti: „Už hodinu se strašnou silou vybuchuje munice, rakety, granáty a střelivo. Nic takového jsem neviděl a neslyšel.“

On však útok nepřipisuje americkým raketám: „Ve 3:32 přiletělo pět stopětapadesátek (granáty ráže 155 mm) a začaly výbuchy.” V Kadijivce ukrajinské ozbrojené síly zasáhly ještě jeden sklad munice.

Kadijivka se nachází v teritoriu samozvané Luhanské lidové republiky asi 10 km od Alčevsku. Byla terčem podobného útoku už o víkendu, kdy byla zasažena tamní průmyslová zóna s uskladněnou municí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám