Hlavní obsah

Rusové mučili údajného ukrajinského špeha, ve skutečnosti to byl fanoušek Putina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ruští vojáci zadrželi poblíž klíčové letecké základny údajného ukrajinského špeha na motorce, pokusili se z něj dostat přiznání mučením. Až když mu polámali žebra, očnici a nos, tak se mu podívali do telefonu. Z něj zjistili, že jde o zarytého podporovatele prezidenta Vladimira Putina. Mučený muž se nyní dožaduje spravedlnosti.

Foto: Profimedia.cz

Mučený Ruslan Chammatov.

Článek

Čtyřicetiletý Ruslan Chammatov byl u vojenského letiště Ďagilevo zadržen čtyřmi maskovanými muži ve vojenských uniformách, kteří mu nasadili na hlavu pytel a s namířenými kalašnikovy jej odvedli k výslechu, píše deník Daily Mail.

O následném průběhu mučení, jež údajně zahrnovalo i pokusy o utržení ucha kleštěmi nebo výhrůžky znásilněním, řekl Chammatov nezávislému ruskému zpravodajství SOTA.

„Praštili mě do čela zbraní, tahali mě za uši kleštěmi a zlámali mi žebra,“ popsal Chammatov. „Vyhrožovali, že mě znásilní, strčí mi paralyzér do zadku, uříznou mi varle. Pak zjistili, že jsem rozvedený, a říkali, že to znamená, že jsem gay.“

Západ balancuje na prahu jaderného konfliktu, ježí se Lavrov

Evropa

„První rána taktickou rukavicí mě zasáhla do obličeje, zlomila mi nos. Krvácel jsem. Zakryl jsem si obličej, přitiskl se k zemi a oni do mě pak kopali. A pořád mě vytahovali nahoru, mluvili se mnou, kladli mi otázky a mučili mě,“ vyprávěl dále o průběhu výslechu.

„Pak jeden důstojník řekl: ‚Máš na výběr dvě cesty. Ta krátká je, že řekneš všechno, jak to je, přiznáš se nám a my tě necháme jít. Nebudeme tě mučit. Ta druhá je, že tě zmrzačíme a uřízneme ti varle,‘,“ zněla podle něj nabídka mučitelů.

Konkrétně mučitelé Chammatova vinili z toho, že do plotu u letiště vyřízl díru. Zapřísahání se, že je nevinný, mu nijak nepomohlo. Místo toho jej, zatímco klečel v louži vlastní krve, donutili odemknout telefon.

Tam sice vyslýchající našli ukrajinský informační kanál, ale ten byl silně proruský. I další obsah jeho telefonu byl proválečný a dokazoval, že je mučený muž silným zastáncem prezidenta země Vladimira Putina.

Když si mučitelé uvědomili svůj omyl, zavolali dopravní policii a na Chammatova naléhali, aby jí řekl, že spadl z motorky. Policie s nimi plně spolupracovala a mučenému dala ještě pokutu za to, že jeho motorka neměla poznávací značky.

To skutečně neměla, protože ji Chammatov právě před svým zadržením koupil. Následně byl naložen do sanitky a odvezen do nemocnice, kde zdokumentovali jeho zranění.

Průlom. Ukrajinci dostanou dalekonosné americké střely

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám