Hlavní obsah

Rusko kvůli sankcím zavádí novou funkci vicepremiéra pro průmysl a obchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V pátek se mimořádně sešla v Moskvě Státní duma, oznámila agentura Interfax. Poslanci dolní komory parlamentu budou hlasovat o kandidatuře Denise Manturova na nově vytvořenou pozici vicepremiéra, ministra průmyslu a obchodu. Ta se vytváří kvůli sankcím, uvedl už dříve premiér Michail Mišustin.

Foto: Profimedia.cz

Denis Manturov, navržený na nový post ruského vicepremiéra pro průmysl a obchod.

Článek

Novou funkci vicepremiéra pro průmysl a obchod zřídil v úterý dekretem ruský prezident Vladimir Putin. Důvodem je podle Mišustina potřeba okamžitě přijímat rozhodnutí v době, kdy Rusko kvůli invazi na Ukrajinu čelí světové ekonomické blokádě.

Bulharsko zablokovalo Rusku převod 890 000 dolarů na platy zaměstnanců ambasády

Zahraniční

„Nyní, tváří v tvář bezprecedentním sankcím, je potřeba vysoká rychlost rozhodování o postupu a jeho rychlá implementace. Průmyslová odvětví podléhají různým omezením a zákazům a je nutné na aktuální dynamiku reagovat s maximální pružností.“

Manturov, kterého Mišustin popsal jako profesionála s rozsáhlými zkušenostmi, bude zřejmě bez problémů schválen. Ve čtvrtek se setkal s jednotlivými parlamentními frakcemi. Podporu jeho kandidatuře vyjádřilo i vedení Spravedlivého Ruska – Za pravdu, Liberálně demokratická strana a Noví lidé. Komunisté a klíčové Jednotné Rusko se s ním sešli ráno před mimořádnou schůzí, jež má začít v pátek v poledne moskevského času.

Série explozí v Mykolajivu. Rusko zasáhlo místní univerzity

Evropa

Manturov na ní přednese program vlády a odpoví na dotazy poslanců. Promluví i vedoucí jednotlivých parlamentních frakcí.

Rychlost, s jakou se post nového vicepremiéra zřídil a jak rychle se na něj vybral kandidát, svědčí o tom, že sankce dělají Rusku problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám