Hlavní obsah

Série explozí v Mykolajivu. Rusko zasáhlo místní univerzity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V ukrajinském Mykolajivu došlo v pátek před osmou hodinou ranní k sérii několika explozí. Podle starosty města Aleksandera Senkevyče se jednalo o více než deset výbuchů. Počet obětí ani škody nejsou známy, podle vedoucího oblastní vojenské správy Vitalije Kima ale rakety zasáhly dvě místní univerzity.

Foto: Twitter/Vitalij Kim

Výbuchy v centru Mykolajivu

Článek

„Ruští teroristé dnes zaútočili na dvě univerzity v Mykolajivu. Už útočí i na náš edukační systém. Žádám univerzity všech demokratických zemí, aby prohlásily Rusko za to, čím skutečně je – za teroristy,“ uvedl Kim.

Senkevyč dodal, že k výbuchům došlo přibližně v 7:50. Zhruba dvě minuty předtím se městem rozezněl poplach.

Mykolajiv se stal terčem ruského útoku i ve čtvrtek, kdy rakety zasáhly centrum města. Podle dostupných informací odpálili Rusové devět raket z protiletadlového systému S-300. Jedna osoba byla zraněna.

Institut pro studium války v pravidelném denním hlášení napsal, že ruské útoky na Mykolajiv, Česiv Jar a Vinnycju z poslední doby jsou systematické a cílí na rezidenční oblasti v ukrajinských městech.

Reklama

Výběr článků

Načítám