Hlavní obsah

Rusko je svobodná země. Odstěhovala jsem se natrvalo, řekla rakouská exministryně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová, známá mimo jiné tím, že v roce 2018 tančila s Vladimirem Putinem na své svatbě, se podle svého nového vyjádření do Ruska odstěhovala už na trvalo, napsala v neděli agentura TASS. Už loni v létě přitom Kneisslová řekla, že žije v obci Petrušovo v Rjazaňské oblasti, později se přemístila do Petrohradu. Teď by se prý ráda odstěhovala mimo město ještě dále na východ.

Bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová na záběrech se Sergejem Lavrovem v roce 2019Video: Reuters

 
Článek

„Přestěhovala jsem se do Ruska, protože je to skutečně svobodná země,“ rozpovídala se na přednášce na akci zvané Světový festival mládeže. Kneisslová také řekla, že „hledá místo ve východním Rusku, kde bych si chtěla postavit dům“ a kde by mohla zůstat.

„Nejsem městský člověk,“ dodala bývalá šéfka rakouské diplomacie, která se do Petrohradu stěhovala i se dvěma poníky.

Putin jako dokonalý gentleman z románu? Rakouská exministryně má jasno

Evropa

Kneisslová také řekla, že se v Rusku už cítí jako doma. „Cítím lidské teplo. Naučila jsem se rusky, ale stále se necítím jistě, když mám mluvit,“ dodala.

Kneisslová tvrdí, že po svém odchodu z vlády čelila ve své vlasti výhrůžkám, a byla proto „nucena“ Rakousko opustit, podle svého webu mezi lety 2020 a 2022 zkoušela žít ve Francii a později v Libanonu, než zakotvila v Rusku.

Foto: Reuters

Bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová na záběrech se Sergejem Lavrovem v roce 2019

Její manželství s podnikatelem Wolfgangem Meilingerem nevydrželo. Kneisslová na něj dokonce v roce 2020 zavolala domů policii, když jej obvinila z toho, že ji během hádky dvakrát udeřil do obličeje, informovala tehdy rakouská média.

Meilinger ale obvinění popíral, a úřady jej nakonec nijak nepotrestaly. Kneisslová si také v té době stěžovala, že se v důsledku koronavirové pandemie ocitla bez příjmů.

Rakouská exministryně opouští ruskou vesnici, stěhuje se do Petrohradu

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám