Hlavní obsah

Ruské nálety zabily šestnáctiletého šampiona v bojovém sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sumy

Během leteckého útoku na rezidenční čtvrti města Sumy na severovýchodě Ukrajiny zahynul šestnáctiletý Artem Prymenko, několikanásobný mistr Ukrajiny v zápasu sambo. Spolu s ním zemřeli jeho otec, matka, babička a dva mladší bratři, napsala ukrajinská agentura Uniana.

Foto: otisk Unian.ua

Mladý sportovec s rodinou

Článek

Úmrtí nadějného sportovce oznámil na Facebooku jeho trenér Jevhen Leoněnko. „Dnes v noci během leteckých útoků ruských jednotek na obytné oblasti města Sumy zemřel Artem Prymenko, narozený v roce 2006, několikanásobný šampión v zápasu sambo,“ napsal trenér. Současně potvrdil úmrtí celé mladíkovy rodiny.

„Náš žák... Náš sportovec... Spolu s ním zemřeli jeho otec, matka, babička a dva mladší bratři Jegor a Kirill,“ uvedl Leoněnko s tím, že je to velká bolest a zármutek pro pozůstalé příbuzné, ale i příznivce tohoto sportu.

Budeme bojovat až do konce, řekl Zelenskyj v projevu k britským poslancům

Evropa

Sambo vychází z japonského bojového systému džú-džucu, francouzského boxu a tradičních zápasnických stylů republik Sovětského svazu. Vznikl na přelomu dvacátých a třicátých let dvacátého století v Sovětském svazu jako bojový výcvikový systém rudé armády.

Nálet na město Sumy v noci na úterý si vyžádal životy 21 civilistů včetně dvou dětí. „Téměř v centru města Sumy bomby zničily několik domů. Úplně je to smetlo z povrchu Země. Byly to soukromé domy. Jsou mrtví, bohužel jsou i mrtvé děti,“ řekl gubernátor Sumské oblasti Dmytro Žyvyckyj.

Leonardo DiCaprio daroval Ukrajině 233 milionů korun

Zahraniční

Podle ukrajinských úřadů od začátku ruské invaze přišly o život více než dvě tisícovky civilistů, včetně několika desítek dětí. OSN zatím potvrdila, že zahynulo nejméně 406 civilistů, z toho 27 dětí, a přes 1200 dalších osob utrpělo zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám