Hlavní obsah

Leonardo DiCaprio daroval Ukrajině 233 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodský herec Leonardo DiCaprio se rozhodl finančně pomoci Ukrajině. Zemi daroval 10 milionů dolarů (přes 233 milionů korun), na boj s ruskou armádou. Zahraniční servery připomínají, že DiCaprio má k Ukrajině rodinné vazby, jeho babička totiž pocházela z Oděsy.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio

Článek

DiCaprio astronomickou částku daroval v tichosti, přesto si jeho štědrosti povšimla zahraniční média. Částku herec zaslal na pomoc ozbrojeným silám a také na humanitární účely.

S Ukrajinou hollywoodského herce pojí rodinné kořeny, jeho babička Helene Inderbirkenová, rozená Jelena Štěpanovna Smirnovová, pocházela z Oděsy. Se svými rodiči roku 1917 emigrovala do Německa, kde se narodila DiCapriova matka, uvádí server Hindustan Times.

Inderbirkenová hereckou kariéru svého vnuka zapáleně podporovala a chodila na filmové premiéry. Zemřela v roce 2008 ve věku 93 let.

Přispěli i další

Kromě DiCapria přislíbili pomoc Ukrajině i další hollywoodské hvězdy. Například Ryan Reynolds s manželkou Blake Livelyovou nebo Mila Kunisová s Ashtonem Kutcherem.

Druhý zmíněný pár oznámil, že daruje tři miliony dolarů (70 milionů korun), ve sbírce chce vybrat celkem 30 milionů dolarů (701 milionů korun). Kunisová, která hrála například ve filmech Černá labuť, Kamarád taky rád nebo Matky na tahu, pochází z ukrajinského města Černivci.

Budeme bojovat až do konce, řekl Zelenskyj v projevu k britským poslancům

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám