Hlavní obsah

Ruce pryč od maďarských dětí, obul se do Lipavského náměstek šéfa maďarské diplomacie

Šéf české diplomacie Jan Lipavský na Twitteru v minulých dnech vyjádřil lítost nad tím, že se Česká republika nepřipojí k evropské žalobě proti maďarskému zákonu o LGBTI+ komunitě, který podle Evropské komise tuto komunitu diskriminuje. „Ruce pryč od maďarských dětí“ reagoval ve čtvrtek na sociální síti náměstek maďarského ministra zahraničí Tamás Menczer.

Foto: Profimedia.cz

Tamás Menczer

Článek

Lipavský zdůraznil, že Pirátská strana nehodlá na toto téma rezignovat. „Děti neohrožuje vidět takové postavy v TV nebo knížkách. Ohrožuje je umělé vzbuzování nenávisti nebo zamlčování informací,“ konstatoval český ministr zahraničí.

Menczer odpověděl, že děti jsou zranitelné, nedokážou se ochránit, proto je zapotřebí chránit je zákony před LGBT+ propagandou a pedofily. „To, co se děje v českých školkách a školách, je záležitostí Čechů, nic mi do toho není. Ani do toho, jak Jan Lipavský vychovává své dítě, pokud nějaké má,“ uvedl Menczer. „Ale český ministr zahraničí by měl vědět, že v Maďarsku platí pouze rozhodnutí Maďarů a ti jednoznačně rozhodli, že děti je potřeba ochránit,“ dodal náměstek ministra.

K žalobě EK proti Maďarsku ohledně zákona o LGBT+ se připojují další země

Evropa

Deset členských zemí Evropské unie se připojilo k žalobě proti maďarskému zákonu. Jedná se o podezření, že maďarský zákon míchá gaye a pedofily a maďarská vláda zavádí diskriminaci na základě sexuální orientace a genderové identity. Evropská komise se proto obrátila k soudu. Podle žaloby maďarský zákon porušuje některá pravidla vnitřního trhu, základní práva jednotlivců a hodnoty Evropské unie.

Maďarský zákon o posílení opatření proti pedofilním pachatelům stanoví, že obsah, který představuje nebo propaguje odlišnou genderovou identitu, než je ta při narození, změnu pohlaví nebo homosexualitu, je zakázaný pro osoby mladí 18 let.

Anketa

Mělo by se Česko připojit k žalobě proti maďarskému zákonu, který podle Evropské komise diskriminuje LGBTI+ komunitu?
Ano
13,4 %
Ne
86,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 51171 čtenářů.

Sexuální menšiny chtějí ochranu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám