Hlavní obsah

Rodina ztracené mrtvé z Dunaje vypsala odměnu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odměnu ve výši jednoho milionu forintů (78 tisíc korun) vypsala rodina oběti havárie vyhlídkové lodě Mořská panna, ke které došlo letos v květnu u Markétina mostu na budapešťském úseku Dunaje.

Foto: MTI

Vyzvednutí lodě Mořská panna

Článek

„Rodina vyplatí odměnu tomu, kdo poskytne informace, jež povedou k nálezu těla,“ sdělila maďarské agentuře MTI jihokorejská ambasáda v Budapešti.

Agentura zveřejnila na žádost rodiny i popis poslední oběti, jejíž tělo zatím nebylo nalezeno. „Jedná se o 41letou ženu. V době havárie měla na sobě modrý kabát, černé kalhoty a bílou sportovní obuv,“ upřesnila agentura MTI.

Foto: MTI

Viking Sigyn je opět v Maďarsku, kotví u Visegrádu

Každý, kdo má nějaké informace, může zavolat na bezplatnou linku maďarské policie nebo přímo na linku jihokorejského velvyslanectví v Budapešti.

Hotelová loď Viking Sigyn narazila do menší Mořské panny letos 29. května u Markétina mostu v Budapešti. Vyhlídková loď se po nárazu mnohem větší hotelové lodě potopila během sedmi vteřin. Na palubě bylo 35 lidí: dva členové maďarské posádky a 33 jihokorejských turistů. Zachránit se podařilo jen sedm lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám