Hlavní obsah

Německo vyhostilo 40 ruských diplomatů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německo dnes rozhodlo o vypovězení čtyřiceti ruských diplomatů. Podle ministryně zahraničí Annaleny Baerbockové pracovali proti Německu. Mají pět dnů na opuštění země.

Foto: Profimedia.cz

Budova ruské ambasády v Berlíně

Článek

Obrázky z Buče podle Baerbockové svědčí o neuvěřitelné brutalitě ruského vedení a těch, kteří sledují jeho propagandu. O touze ničit, která přesahuje všechny hranice.

„Na tyto nehumánní činy musíme odpovědět silou naší svobody a naší lidskosti. Zároveň ale musíme zdůraznit, že musíme být připraveni svou svobodu bránit,“ uvedla Baerbocková.

Mopsíci Američanů, vysmáli se ruští diplomaté apelu Černínského paláce

Evropa

Podle agentury jsou mezi vypovězenými diplomaty osoby, o nichž je Berlín přesvědčen, že pracují pro ruské tajné služby. Ministryně zahraničí prohlásila, že pracovali „proti naší svobodě a proti soudržnosti naší společnosti“.

„Jejich práce je hrozbou pro všechny, kteří u nás hledají ochranu. To už nebudeme déle tolerovat,“ uvedla s tím, že ruského velvyslance už Německo o svém rozhodnutí informovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám