Hlavní obsah

Nejsme kolonií, podpořili Maďaři vládu proti Bruselu

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Až sto tisíc lidí se v sobotu zúčastnilo pochodu centrem Budapešti na podporu vlády premiéra Viktora Orbána. „Nejsme kolonií,“ nesli účastníci pochodu transparent jako reakci na nedávnou kritiku Bruselu.

Nejsme kolonií, podpořili Maďaři vládu proti BruseluVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Pochod zorganizovala trojice provládních novinářů s jedním podnikatelem. Demonstrace byla odpovědí na akci opozice, která se uskutečnila počátkem roku.

„Chtěli jsme ukázat, že navzdory domácí a zahraniční kritice má vláda premiéra Viktora Orbána podporu maďarské společnosti,“ uvedl jeden z organizátorů. „Maďaři nechtějí vládu, kterou dosadí Mezinárodní měnový fond,“ dodal jeho kolega.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Demonstrace na podporu maďarské vlády

Pochod směřoval z Náměstí hrdinů k budově parlamentu na Kossuthově náměstí. Před zahájením pochodu ani po jeho ukončení se nekonaly žádné projevy. Množství lidí přijelo z venkova. „Chceme podpořit našeho premiéra,“ řekla Aranka Kissová z Miskolce.

Přátelé Maďarské republiky zorganizovali v sobotu na jiném místě hlavního města demonstraci za odstoupení prezidenta Pála Schmitta, který je podezřelý z plagiátorství při psaní své doktorské práce. Akce se konala nedaleko sídla hlavy státu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Lidé odmítají diktát EU

Reklama

Související články

EU zasáhne proti Maďarsku kvůli nové ústavě

Evropská komise zahájila kroky proti Maďarsku kvůli třem reformním krokům, které porušují právo Evropské unie. Oznámil to předseda komise José Manuel Barroso....

Výběr článků

Načítám