Hlavní obsah

Na Charkov dopadlo pět ruských raket. Zemřeli dva lidé včetně dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na východoukrajinský Charkov nad ránem dopadlo dalších pět raket. Po zásahu vypukly požáry a útok připisovaný ruským jednotkám má nejméně dvě oběti. Oznámili to podle ruskojazyčné verze webu BBC gubernátor Charkovské oblasti Oleh Syněhubov a starosta Charkova Ihor Těrechov.

Foto: Vyacheslav Madiyevskyy, Reuters

Poničený Charkov

Článek

„Ve 04:32 (3:32 SELČ) první a poté nejméně čtyři další raketové útoky na Charkov. Informace se stále upřesňují. Došlo minimálně k pěti explozím,“ napsal Těrechov na sociální platformě Telegram.

Na Charkov dopadlo pět raket, v Chersonu se zatýkalo, uvedli Ukrajinci

Evropa

Při útocích zemřeli dva lidé, jednou z obětí je dítě, uvedl Syněhubov. Ve svém příspěvku na Telegramu vyzval spoluobčany, aby neignorovali zvuk sirén a neopouštěli kryty.

Při středečním ruském ostřelování obytné čtvrti druhého největšího ukrajinského města Charkova bylo zabito sedm lidí a dalších 13 bylo zraněno. Rakety zasáhly ubytovnu, kde žilo asi 30 lidí, včetně seniorů a dětí. Mezi obyvateli bylo i několik lidí se sluchovým postižením, což komplikovalo pátrání po nich v sutinách domu, uvedl server Ukrajinska pravda. Původní zprávy hovořily o šesti obětech, úřady v noci čísla upřesnily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám