Hlavní obsah

Na Charkov dopadlo pět raket, v Chersonu se zatýkalo, uvedli Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na ukrajinský Charkov v noci na pátek dopadlo pět ruských raket, napsal na sociální síti Telegram charkovský starosta Ihor Terechov. Informovala o tom ruskojazyčná verze stanice BBC. Neklidnou noc zažil i Cherson na jihu Ukrajiny, kde se v noci zatýkalo a probíhaly domovní prohlídky, oznámil zástupce šéfa místní správy Jurij Sobolevskyj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ostřelování DoněckaVideo: Reuters

 
Článek

„Noc v Chersonské oblasti byla neklidná. Kromě leteckého poplachu a zpráv o explozích v oblasti Nové Kachovky jsou v samotném Chersonu informace, že Orkové (Rusové) opět provedli sérii nočních prohlídek a zadržení. Vše v nejlepších tradicích 30. let v Sovětském svazu. Děsivější než zvuk letadel je pro lidi hluk motoru vojenského Uralu, nadávky s ruským přízvukem na vlastním dvoře a úvahy, pro koho přišli tentokrát,“ napsal Sobolevskyj.

Foto: Reuters

Doněck zažil v noci další ruské ostřelování.

Ruské síly ostřelovaly i dva okresy v Dněpropetrovské oblasti. Poblíž Nikipolu dopadlo 40 raket, tři lidé včetně dvanáctiletého chlapce byli zraněni. Informoval o tom šéf oblasti Valentyn Rezničenko.

Rusa Frančettiho v Praze obžalovali za účast na anexi Krymu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám