Hlavní obsah

Muž předstíral poruchu auta, pak s komplici přepadl transport peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trik s porouchaným autem, tolik oblíbený v krimiseriálech, použila čtyřčlenná skupina lupičů, která v Ludwigsburgu na jihu Německa přepadla transport s penězi. Roli řidiče v nouzi sehrál muž s holí. Když u něj vůz přepravující peníze zastavil a spolujezdec z něj vystoupil, donutili lupiči pracovníky bezpečnostní služby opustit dodávku, kterou vzápětí vyloupili, uvedl web lkz.de.

Foto: Profimedia.cz

Auto německé policie. Ilustrační foto.

Článek

Zde podle webu lkz.de podobnost s krimiseriály končí, protože se žádnému z detektivů vyšetřujících loupež zatím nepodařil uskutečnit „klíčový“ objev, který by vedl k dopadení pachatelů.

Podle policie, která neuvedla výši ukořistěného obnosu, bylo zatím pátrání, do nějž se kromě motorizovaných hlídek zapojil i vrtulník, neúspěšné a po čtveřici jako by se slehla zem. Policie proto v médiích zatím zveřejňuje pouze rekapitulaci toho, co se podle ní stalo.

V hlavní roli muž s holí

Muž s holí podle policie ve čtvrtek večer na cestě mezi obcemi Pattonville a Ossweil fingoval závadu na automobilu světlé barvy, čímž zablokoval okresní silnici kousek před křižovatkou.

Čtyřiadvacetiletý spolujezdec z dodávky soukromé služby pro převážení peněz vystoupil.

Muž s holí a jeden další pachatel se zbraní mu okamžitě začali vyhrožovat. Mezitím přispěchali další dva muži s vytasenými zbraněmi ke 42letému řidiči dodávky a přinutili ho vystoupit.

Oba zaměstnanci bezpečnostní služby si museli lehnout na zem. Pachatelé lup přeložili ze skříňové dodávky Mercedes Sprinter do světlého automobilu a jednoho dalšího vozu tmavé barvy. Poté ujely obě auta směrem na Ossweil.

Přepadeným pomohl pětapadesátiletý cyklista, který u nich zastavil a přivolal policii. Ta nyní žádá veřejnost o pomoc, zejména lidi na e-koloběžkách, kteří tam podle cyklisty jeli, a také několik pejskařů, kteří v době přepadení venčili své miláčky.

Seniorka z USA přepadla banku. Už potřetí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám