Hlavní obsah

Seniorka z USA přepadla banku. Už potřetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmasedmdesátiletá Bonnie Goochová si čas od času s chutí vyloupí banku. Naposledy se tak stalo minulý týden ve středu v městečku Pleasant Hill v americkém státě Missouri. Peníze si sice odnesla, ale během chvíle byla dopadena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když policisté v Pleasant Hill přijali oznámení o vyloupení banky, zaskočila je informace, že pachatelkou je starší žena. Ale vzhledem k tomu, že se Bonnie Goochová maskovala mimo jiné respirátorem, stále byla ve hře možnost, že se svědci jen přehlédli.

Bonnie se do pobočky Goppert Financial Bank vydala minulou středu odpoledne a obsluze na přepážce předala napsaný vzkaz: „Toto je přepadení. Potřebuji 13 000 v malých bankovkách. Omlouvám se, nechtěla jsem vás vyděsit.“

Obsluha netušila, zda má Goochová zbraň, a tak jí peníze vydala. Pachatelka měla dost naspěch, a tak ani netrvala na tom, aby si hotovost přepočítala. Značně se však přepočítala sama, protože ji samozřejmě zachytily bezpečnostní kamery uvnitř i venku na parkovišti. Podle auta, kterým odjela, ji pak policisté zakrátko našli a zatkli.

„Když se k vozu naši muži přiblížili, byli chvíli zmatení. Vystoupila totiž stará paní, a tak si nebyli jistí, zda mají tu správnou osobu,“ řekl podle serveru The Kansas City Star šéf policejního okrsku v Pleasant Hill Tommy Wright. Jistotu jim dalo až značné množství hotovosti v malých bankovkách, které našli uvnitř vozu.

Lupič přepadl banku kvůli jedinému dolaru. Chtěl se dostat do vězení

Koktejl

Wright také uvedl, že u Bonnie Goochové není známo žádné onemocnění, ale vzhledem k jejímu věku se musí prověřit, zda k jejímu činu nepřispěly nějaké zdravotní faktory. A dodal, že s lupičkou v podobném věku se ještě nikdy ve své policejní kariéře nesetkal.

Žena okamžitě putovala do okresní věznice s možností propuštění na kauci a soud v jejím případu zasedne 25. května. Další vyšetřování ukázalo, že motivem k jejímu činu mohla být pravděpodobně finanční nouze, protože v posledních letech čelila žalobám ze strany několika peněžních institucí.

Zvyk je železná košile

V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že se Goochová v minulosti pokusila vykrást banku už přinejmenším dvakrát. Poprvé to bylo už v roce 1977 v Kalifornii a podruhé začátkem roku 2020 v oblasti Lee's Summit, což je okrajová část Kansas City.

Před třemi lety ji nahlásil její syn, který policistům řekl, že má o matku obavy, protože se chovala divně a odjela se slovy, že jde vykrást banku. Její dopadení tak bylo otázkou zhruba hodiny. Tehdy na přepážce požadovala pouze tři tisíce dolarů a soud jí následně uložil podmínku, která vypršela v listopadu 2021.

Ani v jednom případě nekladla při zatčení žádný odpor, jen zasahující policisté z minulého týdne do zápisu uvedli, že na ně Bonnie Goochová pouze byla značně nepříjemná a byl z ní cítit alkohol.

Lupič na útěku se kvůli pětistovce sám na 14 let uvěznil v jeskyni

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám