Hlavní obsah

USA a biologická superzbraň. Moskva opět děsí laboratořemi, až je to k smíchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle zprávy ruské parlamentní komise, která vyšetřuje činnost údajných amerických biologických laboratoří na Ukrajině, je cílem USA vyvinout univerzální biologickou zbraň, která by byla schopná napadat nejen lidi, ale i zvířata a zemědělské plodiny. Ve středu to napsala ruská agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Pentagon, sídlo ministerstva obrany USA

Článek

„USA s pomocí genetického inženýrství vyvinou univerzální biologickou zbraň, která by byla schopná napadat nejen lidi, ale i zvířata a zemědělské plodiny. Při jejím nasazení se předpokládá způsobení velkých a nenapravitelných hospodářských škod nepříteli,“ citovala RIA Novosti ze zprávy.

Vůbec však neuvedla, o jakou biologickou zbraň by mělo jít, protože i jednotlivé třídy živočichů jsou velmi odlišné na to, aby je mohla hubit jediná zbraň, natož kdyby měla být účinná i proti rostlinám.

Přesto komise ve zprávě tvrdí, že kvůli vývoji takovéto zbraně Washington zvyšuje své aktivity na poli medicínsko-biologických výzkumů na území bývalých postsovětských republik. Proč by vývoj takovéto zbraně měl probíhat mimo USA na místě, kde by se jí snáze mohl zmocnit někdo nežádoucí nebo kde by mohl někdo výzkum snáze mařit, nevysvětluje.

Rusko chce, aby RB OSN projednala údajné biologické laboratoře na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Komise bez důkazů tvrdí: „Na práci všech referenčních laboratoří kontrolovaných Spojenými státy se podílejí specialisté Pentagonu. Jejich činnost je uzavřená.“

Podle zprávy to umožňuje cílený sběr nebezpečných patogenů i přípravu území bývalých sovětských republik na nasazení velkých amerických vojenských skupin.

Jak z dortu pejska a kočičky

Ve zprávě je splácáno všechno přes sebe. Stojí v ní, že na Ukrajině je katastrofální situace v případě mnoha nakažlivých nemocí, aniž by byla jakákoli jmenována. Měly k tomu přispět činy Uljany Suprunové, což byla úřadující ministryně zdravotnictví v letech 2016 až 2019. Ta měla totiž i americké občanství a lobbovala za zájmy amerických farmaceutických firem.

V závěru zprávy stojí, že se „Ukrajina proměnila ve velký testovací polygon pro americké biologické zbraně“. Žádný konkrétní důkaz však uveden není. Rusko se na základě této zprávy ani nepokouší obvinit USA z porušení zákazu chemických a biologických zbraní, což by přitom bylo logické.

Zpráva působí jako narychlo spíchnutý propagandistický materiál, ve kterém se musejí objevit všechny atributy reprezentující zlolajného nepřítele. Od biologických zbraní přes Pentagon a CIA až po tajné laboratoře. Následně je možné opět vytáhnout kartu nutnosti zásahu na Ukrajině, protože tam přece Američané měli vyvíjet smrtelně nebezpečné zbraně.

Ruský myšlenkový pochod: Vzorky krve ukrajinských vojáků dokazují, že jsou to monstra z laboratoře

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:
Genetické inženýrství

Výběr článků

Načítám