Hlavní obsah

Mohutný požár v nemocnici nedaleko Říma, čtyři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnici v italském městě Tivoli, které se nachází asi 30 kilometrů od Říma, vypukl v pátek pozdě večer rozsáhlý požár, při němž zahynuli nejméně čtyři lidé. S odkazem na místní hasičský sbor o tom informuje agentura AP.

V nemocnici v Římě vypukl požárVideo: Italský hasičský sbor Vigili del Fuoco

 
Článek

Hasičský sbor Vigili del Fuoco na síti X uvedl, že k vypuknutí požáru došlo ve 23:00 s tím, že k evakuaci osob hasiči použili i žebříky. „Potvrzeny jsou čtyři oběti. Plameny jsme již dostali pod kontrolu,“ stojí v příspěvku na síti X.

Pacienti na jednotce intenzivní péče (JIP) v nemocnici svatého Java Evangelisty v Tivoli byli okamžitě po vypuknutí požáru převezeni sanitkami do jiných nemocnic, uvedl v prohlášení úřad starosti města Tivoli.

Nemocní, kteří se nenacházeli v kritickém stavu, byli přesunuti do nedaleké městské tělocvičny do doby, než je bude možné převézt do jiných zařízení, uvedla agentura AP.

Tivoli, které se nachází asi 30 kilometrů severovýchodně od centra Říma, je oblíbeným cílem turistů. Nejznámější je díky archeologickým nalezištím Villa d'Este a Villa Adriana, které jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO.

Na předměstí Washingtonu vybuchl rodinný dům

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám