Hlavní obsah

Místo muže mi vrátíte osekaný košťál? Rozčílená žena se rozkřičela v Putinově předvolebním štábu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Emoce a zvýšené hlasy ovládly v sobotu moskevský předvolební štáb ruského prezidenta Vladimira Putina, když tam dorazila mladá manželka jednoho z mobilizovaných Rusů a hlasitě se dožadovala vrácení manžela z fronty. Marija Andrejevová v bílé mikině s černým nápisem „Šojgu! Splň prioritní úkoly pro rok 2023 a vyměň mobilizované (vojáky) za kontraktéry“ zanechala ve štábu Putinovi také odpovídající písemnou žádost.

Vyždímají z našich chlapů všechno a vrátí nám je bez nohou a bez rukou, rozčilovala se manželka ruského vojáka v Putinově volebním štábuVideo: Reuters

 
Článek

„Že ministerstvo obrany utratilo peníze? Takže teď musí vyždímat vše z našich kluků, poslední život z nich vydolovat, aby se nám vrátili jako (osekané) košťály (míněno mrzáci – pozn. red.)? Vrátí mi košťál? Co dostanu zpátky já? Beznohého, bezrukého, nemocného?“ křičela rozčílená žena na dámu z Putinova štábu, která se ji snažila přimět, aby se uklidnila a ztišila hlas.

Celý incident je zaznamenán na videu, které zveřejnila agentura Reuters.

„Copak vy nevíte, co se tam děje?“ nedala se Ruska, která poté spolu s další ženou ještě položila květiny k památníku u kremelské zdi. Přítomným novinářům také vysvětlovala, že její dcera začala po odvedení manžela trpět vývojovou vadou řeči. Svého muže chce z fronty zpět.

Za šíření „nepravd o ruské armádě“ bude hrozit i vyvlastnění majetku

Evropa

„Řekli mi, že náš problém je velmi palčivý. Nevím, necítím ze strany úřadů vstřícný přístup, že se pokoušejí tento palčivý problém řešit. Zřejmě jsme ještě neudělali dost pro to, aby je skutečně pálil,“ prohlásila v rozhovoru pro novináře.

V narážce na blížící se prezidentské volby také uvedla, že teď je nejpříhodnější doba k apelům na prezidenta Putina, poslance a další činitele. „Kdy jindy konat, když ne teď?“ řekla.

Foto: Reuters

Vyždímají z našich chlapů všechno a vrátí nám je bez rukou a bez nohou, rozčilovala se manželka ruského vojáka v Putinově volebním štábu

Tady chcípneš jako žížala. Tajně pořízené nahrávky ruských vojáků ukazují vzácný pohled na válku

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám