Hlavní obsah

Maďarský teenager chtěl ve škole spáchat masakr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miskolc

Sedmnáctiletý Levente plánoval masovou vraždu ve škole ve městě Miskolc na severovýchodě Maďarska. Byl zadržen příslušníky speciálního protiteroristického komanda TEK maďarské policie.

Foto: Profimedia.cz

Maďarská policie. Ilustrační foto

Článek

Levente se se svým plánem pochlubil na sociální síti. Napsal, že zanedlouho mu bude osmnáct let, koupí si zbraň a zapíše se do střeleckého kroužku. Údajně chtěl zaútočit v budově základní školy, kterou v minulosti sám navštěvoval.

„Na internetu si pravidelně prohlížel videa z útoků na amerických školách,“ uvedl mluvčí prokuratury Zsolt Jogg. „Po činu chtěl spáchat sebevraždu, ale připustil, že by toho možná nebyl schopen. V takovém případě by namířil svou zbraň na zasahující policisty a chtěl zemřít v přestřelce s nimi,“ dodal mluvčí.

Jeho matka Henrietta deníku Blikk řekla, že její syn by takového útoku nebyl schopen: „Je to uzavřený chlapec, jehož nejlepším přítelem je náš pes. Měl problémy se začleněním do kolektivu, ale nebyl agresivní,“ uvedla.

Matka se až dodatečně dozvěděla, že Levente byl v základní škole vystaven útokům spolužáků, což mohla být příčina, že plánoval útok právě tam.

Bývalá žačka na škole v Nashvillu zastřelila šest lidí, z toho tři devítileté děti

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám