Hlavní obsah

Jsme ve třetí světové válce, prohlásil propagandista Solovjov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední kremelský propagandista a moderátor Vladimir Solovjov ve svém pořadu na televizi Rossija 1 prohlásil, že ve světě v současnosti probíhá třetí světová válka. Podle něj v ní Rusko bojuje proti padesátičlennému Západu, kterému se musí v následujících dvou letech ekonomicky vyrovnat, aby mu mohlo čelit.

Foto: Profimedia.cz

Kremelský propagandistický moderátor Vladimir Solovjov

Článek

„Směřujeme ke třetí světové válce. Podle mého názoru už v ní jsme,“ prohlásil Solovjov ve svém propagandistickém pořadu.

Ruský propagandista dále uvedl, že by si Rusko mělo uvědomit, že v současnosti čelí silnému nepříteli. „Máme co do činění s kolektivním Západem. To znamená více než 50 zemí,“ prohlásil Solovjov. „Některé z nich ani nejsou západní. ‚Západ‘ již není geografickým pojmem,“ dodal. Země, které podle něj nejsou západní, nijak nespecifikoval.

„(Západ) rozjede svoji ekonomiku a převede ji na válečnou půdu. To znamená, že máme rok a půl až dva roky, abychom naši (ruskou) ekonomiku dostali na úroveň, kdy bude schopna se těmto zemím s jejich ekonomickým potenciálem postavit,“ prohlásil.

„Speciální vojenská operace“ zabránila třetí světové válce, je přesvědčen šéf ruské Dumy

Válka na Ukrajině

„Trump to řekl taky!“

Solovjov ve svém pořadu dále uvedl, že slova o probíhající třetí světové válce už dříve pronesl bývalý americký prezident Donald Trump. „Trump řekl, že už je třetí světová válka a že ji způsobil Biden svými kroky v Jemenu,“ prohlásil s referencí na americké a britské bombardování jemenských šíitských Husíú Solovjov.

Trump se k americkému bombardování Jemenu skutečně vyjádřil, tato slova ovšem nikdy nevyslovil.

„Není na co čekat.“ Solovjov vyzval po summitu NATO k jaderným úderům na Česko a další země

Evropa

„Takže, abych si to ujasnil. Znovu shazujeme bomby po celém Blízkém východě (kde jsem porazil ISIS!) a náš ministr obrany (Lloyd Austin, pozn. red.), který se právě na pět dní ztratil, řídí válku ze svého notebooku v nemocničním pokoji,“ uvedl na sociální síti True Social Trump, na kterého odkazuje americká zpravodajská televize CNN.

„Nezapomínejte, že je to ta samá banda, která se ‚vzdala‘ v Afghánistánu, kvůli čemuž nikdo nebyl hnán k zodpovědnosti ani vyhozen,“ uvedl dále Trump, aniž by zmínil, že stažení amerických jednotek z Afghánistánu podepsal v roce 2020 v Kataru s Talibánem právě on.

Solovjův propagandistický pořad

Solovjov ve své show v televizi Rossija 1 běžně prohlašuje extrémní výroky. Opakovaně v ní například vyzývá k útokům na Severoatlantickou alianci (NATO), posledně tak učinil v souvislosti se zeměmi, na jejichž území dochází ke cvičení ukrajinských vojáků, tedy i Česko, s tím, že by útoky měly být jak jaderné, tak konvenční.

„Musíme podniknout jaderné nebo konvenční údery na místa, kde se ukronacisté cvičí mimo Ukrajinu, ať už je to kdekoliv. Měli bychom před tím varovat, vysvětlit to a provést to. To je vše,“ prohlásil tehdy Solovjov.

Sbohem, Česko. V ruské televizi se nevybíravě naváželi do střední Evropy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám