Hlavní obsah

„Není na co čekat.“ Solovjov vyzval po summitu NATO k jaderným úderům na Česko a další země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K úderům na evropské země včetně Česka či Slovenska vyzval v televizi ruskou armádu kremelský propagandista Vladimir Solovjov. Útoky by podle něj mohly být jaderné i nejaderné a mířit by měly na místa, kde se vyskytuje vojenská technika určená pro Ukrajinu, případně na místa, kde se ukrajinští vojáci proti ruským okupantům cvičí.

Foto: Profimedia.cz

Vladimir Solovjov

Článek

„Chtějí stavět továrny na území Ukrajiny. Proč bychom na to měli čekat? Pojďme zasáhnout továrny na území evropských zemí. Pokud víme, že Rheinmetall je pro nás nebezpečím, zasáhněme jejich továrny v těch zemích, kde jsou. Jaký je pro nás rozdíl, jestli jsou továrny v Česku, na Slovensku nebo v Bulharsku?“ rozohnil se ve svém pořadu na stanici Pervyj kanal Solovjov.

Ve své řeči se zaměřil také na Francii a Německo s tím, že na Ukrajině proti Rusku útočí jejich střely a tanky a Kyjevu je poskytly zdarma. „Nedostali jste za ně zaplaceno. Darovali jste je. Takže jsou vaše. Nekoupili je od vás. Takže jsem si jistý, že bychom měli podniknout úder, jaderný nebo konvenční, jak naše vojenské vedení uzná za vhodné, na místa výroby a koncentrace techniky, která má být vyslána proti Rusku,“ burcoval ruský moderátor.

Není na co čekat, míní propagandista

„Musíme podniknout jaderné nebo konvenční údery na místa, kde se ukronacisté cvičí mimo Ukrajinu, ať už je to kdekoliv. Měli bychom před tím varovat, vysvětlit to a provést to. To je vše,“ prohlásil rovněž.

Biden: Použití taktických jaderných zbraní Putinem je „reálné“

Svět

Připomněl také dřívější hrozbu ruského prezidenta Vladimira Putina, že Rusko v případě vměšování dalších zemí tvrdě zareaguje. Podle Solovjova čas na tuto reakci již nastal. „To, co NATO oznámilo na posledním summitu, je příprava na válku s Ruskem,“ horlil Solovjov.

Moskva by podle něj například neměla čekat, než se evropským zemím podaří vyprodukovat dostatek munice ráže 155 milimetrů. Tvrdil též, že západní země kvůli tomuto nedostatku nyní Kyjevu dodávají kazetovou munici, která je v řadě zemí zakázaná (ale v Rusku, na Ukrajině či v USA nikoliv – pozn. red.).

V pořadu se Solovjov nedávno též pouštěl do divokých spekulací, že Turecko by mohlo chtít připravit Rusko o jeho území na jihu – včetně anektovaného ukrajinského poloostrova Krym.

Západním zemím hrozí Solovjov opakovaně. Letos v březnu například prohlásil, že Rusko se po konci „operace“ na Ukrajině zaměří na evropské státy. V květnu pohrozil, že pokud Moskva na Ukrajině prohraje, „vezme s sebou celý svět“.

Wagnerovci během pár hodin zaberou strategická území v Polsku, blouznil ruský poslanec

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám