Hlavní obsah

Italové zachránili z moře na třináct stovek afrických uprchlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Středozemním moři bylo jenom během neděle zachráněno na 1300 uprchlíků mířících do Itálie. Tři záchranné akce provedla pobřežní stráž, další běžence nabrala na palubu nákladní loď, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Italští záchranáři pomáhají africkým imigrantům v sicilském Palermu

Článek

Hlídka vylovila z vody zhruba 180 lidí včetně 42 dětí ještě v libyjských vodách, asi 220 kilometrů severně od Benghází, uvedla italská pobřežní stráž. Dalších 209 migrantů bylo zachráněno z plavidla, které se ocitlo v nouzi. Stejná hlídka pak dostala při třetí záchranné akci do bezpečí také skupinu 203 běženců, z toho 60 nezletilců.

Pobřežní stráž kromě toho přijala nouzové volání ze dvou dalších člunů s uprchlíky. Dohromady zhruba 700 osob vzala na palubu nákladní loď.

Od začátku roku dorazilo do Itálie více než 100 000 lidí prchajících před neutěšenými poměry ve svých zemích, zejména ze Somálska, Eritreje, ale také například ze Sýrie, kde zuří občanská válka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám