Hlavní obsah

Dvanáctiletého kluka v Británii obvinili z vraždy sociální pracovnice. Přejel ji jejím autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před soudem v anglickém Sheffieldu v úterý stanul 12letý chlapec obžalovaný z vraždy sociální pracovnice. Šlo především o organizační záležitosti; hlavní líčení začne nejdříve v srpnu. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Danny Lawson, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Chlapci úřady kladou za vinu, že přejel 60letou sociální pracovnici jejím vlastním automobilem. Žena na místě zemřela. Chlapec u sebe nosil i nůž.

Případ neprojednává soud pro mladistvé, protože jde o velmi závažný trestný čin a v Anglii je člověk trestně odpovědný už od deseti let.

DPA v té souvislosti připomíná, že o snížení věkové hranice trestní odpovědnosti se rozhořela debata v Německu, kde se v poslední době stalo několik těžkých trestných činů s účastí dětí.

V Německu exploduje počet násilných činů u dětí a mladistvých

Evropa

Například v bavorském Wunsiedelu je 11letý hoch podezřelý z vraždy desetileté dívky. Ve Freudenbergu na západě Německa jsou dvě dívky ve věku 12 a 13 let podezřelé ze zabití jiné 12leté.

Anketa

Měla by se v Česku snížit hranice trestní odpovědnosti?
Ano, na 14 let.
13,4 %
Ano, na 13 let.
4,7 %
Ano, na 12 let nebo ještě níž.
74,7 %
Ne
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5968 čtenářů.

Většina expertů nedoporučuje snižovat hranici trestní odpovědnosti pod 14 let. V České republice je na 15 letech, v Německu na 14.

Tři chlapci zavraždili v dětském domově v Německu desetiletou dívku

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám