Hlavní obsah

Doněcká oblast pod těžkou palbou, mezi třemi oběťmi je i dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V Doněcké oblasti Rusové za poslední den ostřelovali desítky obcí. Zasáhli obytné domy i školu. Mezi třemi oběťmi je i dítě, uvedli na Telegramu ukrajinská policie a vojenský správce oblasti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko ostřelovalo ukrajinský Svitlodarsk v Doněcké oblastiVideo: Reuters

 
Článek

„Okupační armáda Ruské federace provedla 27 ostřelování civilních oblastí, z toho třináctkrát cílila na Avdijivku,“ uvedla policie s tím, že byly nasazeny hlavňové i raketové dělostřelectvo včetně raketometů Grad, Uragan a Smerč a také letectvo.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Hotel poškozený ruskou palbou ve Svitlodarsku

Vojenský správce Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko oznámil podle Ukrajinské pravdy, že tři mrtví jsou z Časiv Jaru, z Marjinky a Novosilovky Perše. Dalších devatenáct lidí bylo zraněno.

Ostřelován byl i Bachmut, který se Rusové pokoušejí dobýt a za měsíc se k němu přiblížili o deset kilometrů.

Rusko postupuje na Ukrajině hlemýždím tempem, chybí mu pěchota

Evropa

Podle policie bylo zničeno a poškozeno 58 civilních budov, 53 obytných budov včetně dvou mnohopatrových, škola, automyčka nebo výdejna humanitární pomoci a policejní služebna.

Do 9. srpna zemřelo od začátku ruské invaze 24. února 2022 v Doněcké oblasti nejméně 703 obyvatel, ale číslo není úplné, protože nejsou známy počty obětí z Mariupolu a Volnovachy.

Foto: Reuters

Následky ostřelování Svitlodarsku FOTO: Reuters

Podle kanceláře ukrajinského generálního prokurátora bylo od začátku invaze do 6. srpna zabito nejméně 361 dětí a dalších 702 bylo zraněno

Reklama

Výběr článků

Načítám