Hlavní obsah

Boje v Severodoněcku, Rusové utrpěli ztráty u Slovjansku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské jednotky utrpěly ztráty při snaze postoupit k Slovjansku, uvedl ukrajinský generální štáb v sobotní svodce. Stáhly se od Bachmutu, ke kterému se snažily proniknout. Dál pokračují tvrdé boje v Severodoněcku.

Foto: AP

Následky ostřelování Slovjansku

Článek

Ve směru na Slovjansk pokračovaly ruské jednotky v ostřelování ukrajinských vesnic Hrušuvacha, Teťanivka a Dibrivne, aby oslabily ukrajinské obránce.

Pokusily od o průnik do obce Virnopillja, ale neuspěly a utrpěly ztráty.

Rusové se hlavně soustředí na dobytí celého Severodoněcku a Bachmutu.

V Severodoněcku podnikají útoky za podpory dělostřelectva a posilují své jednotky a rezervy. Zahájili také útok na vesnici Ustinivky, ale bez úspěchu.

KOMENTÁŘ: Opožděná omezená pomoc hraje do karet Kremlu – Alex Švamberk

Komentáře

O nástup za podpory dělostřelectva se pokoušejí okupační síly i směrem na Bachmut, ale neuspěly. Ukrajinská palba je zahnala zpět.

U Avdijivky se Rusové pokoušejí v bojích pouze vázat ukrajinské síly, aby nemohly být nasazeny jinde.

U Charkova se Rusové snaží udržet pozice, aby mohli dál zásobovat své jednotky u Izjumu. Boje pokračují v Slobožanském směru, kde byl zaznamenám velký pohyb nepřátelských kolon.

Do oblasti přijíždějí nákladní automobily s municí a palivem. V opačném směru Rusové odvážejí poškozené zbraně. Šlo asi o sto kusů, uvedl ukrajinský generální štáb.

Prezident „tut“ i po 100 dnech, vyhrajeme. Zelenskyj navázal na své slavné video

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám