Hlavní obsah

USA přiznaly ztrátu bezpilotního letounu nad Sýrií

Washington

Spojené státy v noci na středu přiznaly ztrátu bezpilotního letadla nad Sýrií u města Latakíja na pobřeží Středozemního moře. Oznámily to krátce poté, co syrská agentura SANA informovala, že syrské síly sestřelily stroj, který identifikovaly jako nepřátelský.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sýrie tvrdí, že sestřelila americký výzvědný dronVideo: Reuters

 
Článek

Američtí představitelé oznámili, že s bezpilotním průzkumným a útočným letounem MQ-1 Predator při letu ztratili kontakt, ale zatím není jasné, zda byl skutečně sestřelen. Pokud by se to potvrdilo, byl by to první případ od začátku koaličních útoků na Islámský stát, kdy by syrské síly sestřelily americký letoun.

Sýrie oznámila sestřel bez podrobností v úterý. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sýrie není součástí koalice vedené USA, která útočí na Islámský stát, USA nepodporují syrského prezidenta Bašára Asada, ale umírněnou opozici, která ho chce svrhnout.

Asad v únoru BBC řekl, že přes třetí stranu dostává obecné vzkazy o koaličním úsilí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Sýrie sestřelila americký dron

Syrská protivzdušná obrana údajně sestřelila americký bezpilotní letoun, který byl na průzkumné misi v oblasti pobřežní provincie Latakíja. V úterý to oznámila...

Výběr článků

Načítám