Hlavní obsah

Přežil vražedné řádění Hamásu. Teď usrkává kávu nad troskami domu v Palestině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediná fotografie vydá za tisíc slov. Šaj Levy je izraelský válečný reportér, který před měsícem přežil ve svém domě řádění teroristického hnutí Hamás. Sociální sítě nyní obletěla jeho momentka, jak popíjí kávu nad troskami jednoho ze zničených palestinských domů. Ze snímku je patrné, jak je přeživší muž spokojen s tvrdým postupem Izraelců proti teroristům v Palestině.

Foto: repro síť X

Šaj Levy popíjí kávu v Palestině

Článek

„Před měsícem byl Hamás v mém domě, teď v jejich domě piju černou kávu já,“ napsal na sociální síti X Levy.

Zároveň připojil fotografii, na které je oděn ve vojenské helmě a vestě a mezi ruinami domů popíjí kávu. Pětačtyřicetiletý izraelský válečný reportér je zároveň rezervistou izraelské armády.

Část fotografie přitom zamaskoval, aby teroristům z hnutí Hamás neprozradil údaje o postupu izraelské armády.

Tuhé boje o nemocnici v Gaze. Pod ní má být velitelství Hamásu

Blízký a Střední východ

Držel dveře, děti byly pod postelí

Po útoku Hamásu ze 7. října už dříve webu Business Insider Levy popsal, jak palestinští teroristé zaútočili na jeho dům v izraelské vesnici poblíž Pásma Gazy. Tehdy vylíčil, jak hlídal dveře krytu, zatímco jeho děti se schovávaly pod postelí.

Patrně není potřeba zdůrazňovat, že Levy měl tehdy velké štěstí – teroristé prý po chvíli snahu otevřít dveře vzdali a přesunuli se do jiných domů.

Válečný reportér v rozhovoru neskrýval svůj zármutek a bezmoc, jakou cítil, když byl s dětmi zavřený v domě. Nemohl totiž nijak pomoci svým sousedům, které teroristé z hnutí Hamás mezitím unášeli a vraždili.

Aktuální dění v Pásmu Gazy a Izraeli můžete sledovat v on-line reportáži Novinek:

Netanjahu: Dokud nepropustí teroristé všechny rukojmí, klid zbraní nebude

Blízký a Střední východ

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám